Γράφει ο Βαγγέλης Μητράκος

Η Δημοκρατία είναι έννοια βιωματική και όχι ετικέτα που την καρφιτσώνει στο πέτο του ο «πάσα ένας πολιτικός» για να νομιμοποιεί και να εξωραϊζει τις όποιες επιλογές και πρακτικές του . Προσέτι , το επίθετο «δημοκρατικός» δεν χαρίζεται αλλά κατακτιέται μέσα από την έμπρακτη αποδοκιμασία ολοκληρωτικών -αντιδημοκρατικών πολιτικών και προπαγάνδας και τη σφυρηλάτηση ενός πολιτικού ήθους και ύφους που να βρίσκεται σε πλήρη αντιδιαστολή με εκείνο που εκφράστηκε σε αλήστου μνήμης εποχές , με κύριο στοιχείο τον σεβασμό στους πολίτες .

Για το λόγο αυτό δεν μπορεί κανείς να μην σταθεί κριτικά στα φερσίματα των πρωθυπουργών των μνημονίων , οι οποίοι στην προσπάθειά τους να παραπλανήσουν το λαό , ώστε να ξεχάσει αυτά που υφίσταται εξαιτίας τους και να τους δώσει συγχωροχάρτι , αντιγράφουν μεθόδους προπαγάνδας εποχών «Παττακού» , όπως είναι οι θριαμβευτικές επισκέψεις σε ημιτελή έργα ή ακόμα κι εγκαίνια έργων που δεν έχουν ολοκληρωθεί !!!

Έτσι , π.χ. , είδαμε το 2013 τον κ. Σαμαρά να επισκέπτεται τον ημιτελή αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Πατρών για να κάνει πανηγυρική επανέναρξη των έργων και το 2014 να εγκαινιάζει την επέκταση της προβλήτας του «πουλημένου» στην κινέζικη COSCO λιμανιού .

Καθ’ όμοιον τρόπο και ο κ. Τσίπρας , αφού συνέχισε και ολοκλήρωσε τη μνημονιακή πολιτική του κ. Σαμαρά , ακολουθεί τα ίδια μ’ αυτόν προπαγανδιστικά τερτίπια εγκαινιάζοντας το 2016 την έναρξη των εργασιών για την κατασκευή του αγωγού TAP τον οποίο ως αντιπολίτευση είχε σφόδρα πολεμήσει και το 2019 ένα μετρό που ακόμα δεν υπάρχει , αυτό της Θεσσαλονίκης !!!

Αποτελεί ταπείνωση για τον σκληρά δοκιμαζόμενο λαό να υποβαθμίζεται με τέτοιον προκλητικό τρόπο η νοημοσύνη του από εκείνους που τον έριξαν στην κόλαση των μνημονίων . Είναι κι αυτό μια επιπλέον ισχυρή αιτία για να αποδοκιμάσει , με όλες του τις δυνάμεις , το νέο δικομματισμό και να αγωνιστεί για την ανατροπή της πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ , την κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων και τη διαγραφή του χρέους , επειδή αυτό το χρέος δεν το δημιουργήσαμε εμείς , οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι , κι επειδή η πληρωμή του δεν αφήνει κανέναν πόρο διαθέσιμο για τις ανάγκες μας .