ΛΑΚΩΝΙΑ. Διαδηλωτές απ΄ όλες τις γωνιές της χώρας αναμένεται να κατακλείσουν την πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να στείλουν ένα δυνατό μήνυμα στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και τους «πρόθυμους» βουλευτές που έχουν ταχθεί υπέρ της συμφωνίας.
Στο ζενίθ οι προετοιμασίες για το μεγάλο - όπως φιλοδοξούν οι διοργανωτές - συλλαλητήριο της Κυριακής στην Αθήνα, κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και της πρόθεσης της κυβέρνησης να την επικυρώσει, κόντρα στην επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων.

Ήδη μέσω social media ανακοινώνονται τα λεωφορεία που έχουν δρομολογηθεί για τη μεταφορά διαδηλωτών στην Αθήνα. Η λίστα που έχει κοινοποιηθεί στο επίσημο facebook event της διοργάνωσης («Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία») μεγαλώνει συνεχώς και η Συντονιστική Επιτροπή αισιοδοξεί πως το πλήθος θα ξεπεράσει κατά πολύ το προηγούμενο συλλαλητήριο των Αθηνών.

Το συλλαλητήριο της Κυριακής διοργανώνει η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, που είχε πραγματοποιήσει με επιτυχία τα δύο μεγάλα συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, πριν από ένα χρόνο περίπου.

Συλλογικοί φορείς, τοπική αυτοδιοίκηση και Εκκλησία πρωτοστατούν στη μεγάλη κινητοποίηση της Κυριακής, ενώ ξεκίνησε και η προβολή σποτ στα social media, που καλεί τον κόσμο να συμμετέχει μαζικά στο συλλαλητήριο. Το σποτ προβάλλει πλάνα από το προηγούμενο συλλαλητήριο της Αθήνας και καταλήγει με το μήνυμα: «Η Μακεδονία είναι ελληνική, το όνομά μας είναι αδιαπραγμάτευτο».

Aπό τη Λακωνία πολλά λεωφορεία είναι έτοιμα για την Κυριακή ενώ πάνω από 1500 Λάκωνες αναμένεται να μεταβούν στο Σύνταγμα. Η συντονιστική καλεί όλους τους Λάκωνες σε κινητοποίηση και απευθύνει πρόσκληση στους Λάκωνες της Αττικής να ενωθούν στο Σύνταγμα. Τα συνθήματα από τη Λακωνία, όπως «Μην κάτσεις σπίτι σου» είναι αιμοδυναμικά και θυμίζουν ότι κορυφώνεται ο νέος Μακεδονικός αγώνας. Έλληνες από όλα τα μέρη της γής θα βρεθούν στην καρδιά της Αθήνας. Οι Σπαρτιάτες θυμίζουν στους Αθηναίους: «Ο Παύλος Μελάς ήταν Αθηναίος»!

Δείτε τι έγινε στη Σπάρτη στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία 28 Ιουνίου 2018