ΣΠΑΡΤΗ. Είναι πλέον φανερός και διάχυτος ο προβληματισμός γύρω από τον Δήμο Σπάρτης σε σχέση με την ανάδειξη των δυνάμεων που θα αποτελέσουν το νέο Σώμα του Δήμου. Πριν από λίγο ο επικεφαλής της Παράταξης «Ελπίδα» και δημοτικός σύμβουλος Σπάρτης κ. Χρήστος Αλεξάκος κατέθεσε μια άκρως ενδιαφέρουσα πρόταση, που ενδέχεται να δρομολογήσει σημαντικές εξελίξεις.

Η πρόταση έχει ως εξής:

«Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά και προβληματισμό, παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες τις εξελίξεις γύρω από τα Αυτόδιοικητικά δρώμενα του Δήμου Σπάρτης. Μου προκαλεί εντύπωση, το γεγονός, ότι τρεις (3) εκ των ήδη υποψηφίων Δημάρχων, οι κ.κ. Αργειτάκος, Αποστολάκος και Κανελλοπούλου, προέρχονται από τον, ευρύτερο, πλειοψηφούντα στο Δήμο Σπάρτης, χώρο της δεξιάς και του κέντρου, στους εκλογείς των οποίων και βασικά απευθύνονται. Το γεγονός, αυτό έχει φέρει σε δύσκολη θέση και την ηγεσία της μεγάλης κεντροδεξιάς παράταξης, στην οποία ανήκουμε οι περισσότεροι και η οποία με βεβαιότητα θα αναλάβει προσεχώς τη διακυβέρνηση της χώρας, αλλά έχει προβληματίσει και τους εκλογείς του Δήμου Σπάρτης, που απορημένοι διερωτώνται γιατί τέσσερις (4) άνθρωποι δεν μπορούν να τα «βρουν» μεταξύ τους, γιατί είναι διασπασμένοι και ρίχνουν νερό στο μύλο της μειοψηφίας των λεγομένων δήθεν προοδευτικών δυνάμεων.

Λαμβάνοντας υπόψη μου αυτή τη διαπιστωμένη και ώριμη πλέον πραγματικότητα, και πριν επισήμως ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΩ και τη δική μου υποψηφιότητα για τη διεκδίκηση του Δήμου Σπάρτης, ΑΠΕΥΘΥΝΟΜΑΙ και ΚΑΛΩ τους άνω τρεις (3) ήδη υποψηφίους Δημάρχους του Δήμου Σπάρτης κ. Αργειτάκο, κ. Αποστολάκο και κ. Κανελλοπούλου, να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ το αξίωμα του Δημάρχου Σπάρτης δια καταρτίσεως κοινού μας ψηφοδελτίου.

Πιστεύω ακράδαντα:

Ότι, εν τη ενώσει η ισχύς και η δημιουργία.
Ότι, ήρθε η ώρα, όπως για το καλό των δημοτών του Δήμου και της αδικημένης και περιθωριοποιημένης ΣΠΑΡΤΗΣ να ενώσουμε και αξιοποιήσουμε τις δυνάμεις μας, τις ικανότητές μας, τι γνώσεις μας, τις εμπειρίες μας και βεβαίως το ενδιαφέρον μας για τη βελτίωση της ζωής των συμπολιτών μας και την αναβάθμιση και αναγέννηση του τόπου μας.
Ότι, ικανοποιούμε απόλυτα την επιθυμία και τη θέληση του δεξιού και κεντρώου χώρου και κυρίως των δημοτών του Δήμου Σπάρτης.
Ότι, αποφεύγουμε τις μεταξύ μας αλλά και των συμπολιτών μας, στείρες και ανώφελες αντιπαλότητες και αντιπαραθέσεις.
Ότι, επιλέγουμε, επανδρώνουμε και αξιοποιούμε το ΙΚΑΝΟΤΕΡΟ και πλέον δραστήριο ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου μας με καθαρά αξιοκρατικά κριτήρια, αναβαθμίζοντας, έτσι, την ποιότητα του επιθυμητού παραγόμενου αποτελέσματος ως Δημοτική Αρχή.
Ότι, ικανοποιούμε και τις φιλοδοξίες μας, τις οποίες απλά χρονικά και μόνον περιορίζουμε, καθόσον από θέση ευθύνης που καθένας θα ηγηθεί, θα συμβάλλει, στην ταχεία και αποτελεσματική λύση των πάσης φύσεως προβλημάτων του Δήμου και των δημοτών.Και
Ότι, έχοντες, όλοι μας γνώση των προβλημάτων και των αδυναμιών τόσο της πόλης όσο και των υπολοίπων Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Σπάρτης, θα συμβάλλουμε αποφασιστικά στην επίλυσή τους.

ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ:

Με την πρότασή μου για κάθοδό μας στις επερχόμενες το Μάιο 2019 Δημοτικές Εκλογές, με ένα ΚΟΙΝΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ και ΕΝΑΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ τον οποίο εμείς θα ορίσουμε, εκτός του ότι αποδεικνύουμε έμπρακτα της δημοκρατικές μας ευαισθησίες και ικανοποιούμε έστω εν μέρει τις φιλοδοξίες μας, επιβεβαιώνουμε ότι ενώνουμε τις δυνάμεις μας μόνο για το καλό και συμφέρον του τόπου. ΕΠΕΙΔΗ, όλοι μας, έχουμε διαπιστώσει ότι, στις προηγούμενες εκλογές του 2014, η σύμπραξη δημοτών σε ένα ψηφοδέλτιο εντελώς διαφορετικών πολιτικών αποχρώσεων (δημοτική παράταξη κ. Βαλιώτη), είχαν ως αποτέλεσμα ένα αποτυχημένο πείραμα που απέδωσε απραξία, ακινησία και μη επίλυση συσσωρευμένων σοβαρών προβλημάτων του Δήμου και των Δημοτών, ΑΣ ΔΡΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ.

ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ:

Ο Δήμος της Σπάρτης έχει σοβαρά προβλήματα που απαιτούν ΣΟΒΑΡΕΣ λύσεις. Οι συνδημότες μας αγωνιούν για την καλυτέρευση των μετρίων συνθηκών ζωής τους και απαιτούν την βελτίωσή τους. Για την οικονομική, όμως, ευμάρειά τους ΔΕΝ ΑΡΚΕΊ Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΙΔΕΏΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ. Η κοινή μας προσπάθεια και αφού η θέλησή μας είναι δεδομένη, μόνο καλά θα προκαλέσει στο Δήμο Σπάρτης και στους συμπολίτες μας. Με την κάθοδό μας στις προσεχείς Αυτόδιοικητικές Εκλογές με ένα κοινό υποψήφιο Δήμαρχο Σπάρτης, εκτός του ότι ικανοποιούμε την επιθυμία των συμπολιτών μας, θα βρούμε, πιστεύω, και μιμητές. Με ενωμένες τις δυνάμεις μας και σε ένα πλαίσιο αγαστής κοινωνικής σύμπραξης, θα παράξουμε, ασφαλώς, σπουδαίο έργο και θα ανυψώσουμε και τοποθετήσουμε την ιστορική Σπάρτη στη θέση που της αξίζει.

Ας προχωρήσουμε, λοιπόν ενωμένοι. Οι συμπολίτες μας, μας χρειάζονται τώρα περισσότερο από ποτέ, για την ΠΡΑΓΜΑΤΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ».

ΧΡΗΣΤΟΣ Κ. ΑΛΕΞΑΚΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ