Γράφει ο Βαγγέλης Μητράκος

Τον Ιούλιο του 1965 , ύστερα από την παραίτηση της νόμιμης κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου , ο ξένος παράγοντας , μεθοδεύοντας την ολοκλήρωση του σχεδίου του για επιβολή δικτατορίας στη χώρα , προκαλεί (μέσω του βασιλιά Κων/νου) αποστασία βουλευτών της Ένωσης Κέντρου προκειμένου να στηριχτούν δοτές κυβερνήσεις αποστατών .

«Η αποστασία προανήγγειλε μία παρατεταμένη περίοδο πολιτικής αστάθειας , η οποία αποδυνάμωσε τη μετεμφυλιακή δημόσια τάξη και τελικά οδήγησε στη Χούντα των Συνταγματαρχών το 1967» και στο ξεπούλημα της Κύπρου , προκειμένου να υπηρετηθούν τα γεωπολιτικά σχέδια και τα οικονομικά συμφέροντα των ξένων στην περιοχή της Μεσογείου και της Μ. Ανατολής .

Σήμερα , εν έτει 2019 , ο ίδιος ξένος παράγοντας , αυτός που επέβαλε τα μνημόνια κι εξόντωσε τη χώρα και το λαό της , δημιουργεί μια νέου τύπου αποστασία και επιβάλλει , με όργανο (δυστυχώς) την κυβέρνηση της χώρας, τη συμφωνία των Πρεσπών , με την οποία υπηρετούνται ΚΑΙ ΠΑΛΙ τα ισχυρά συμφέροντα των ξένων στην περιοχή σε βάρος της Ιστορίας , των Εθνικών μας συμφερόντων και της Εθνικής – Λαϊκής Κυριαρχίας . Κι όλα αυτά αφού προηγήθηκαν (κατά τη διαδικασία υπογραφής) διαδικασίες αδιαφάνειας , χωρίς να ερωτηθεί ΟΥΤΕ ο λαός ΟΥΤΕ το κοινοβούλιο .

Η «περαντζάδα» της φράου Μέρκελ από την Αθήνα στις παραμονές της αποστασίας και της ψήφισης από εκτρωματικές – νόθες πλειοψηφίες της συμφωνίας των Πρεσπών δεν είναι παρά η απόλυτη κι εξευτελιστική επιβεβαίωση ότι η Ελλάδα είναι πλέον ένα προτεκτοράτο , το οποίο ελέγχεται και καθοδηγείται από «προστάτιδες δυνάμεις» , των οποίων τα συμφέροντα υπηρετεί σε βάρος του Λαού και του Τόπου .