ΓΥΘΕΙΟ. Η Ιερά Μητρόπολη Μάνης υποδέχεται το Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά, Αρχιεπισκόπου Κριμαίας του ιατρού και θαυματουργού, η οποία και θα κομισθεί υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου στον Ιερό Ναό του Επισκοπείου στο Γύθειο την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 5μ.μ.

Θα ακολουθήσει Δέησις και ομιλία του Σεβ. Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου (με διαφάνειες) για τη ζωή του Αγίου. Εν συνεχεία θα τελεσθεί Αρχιερατικός Εσπερινός και θα τεθεί προς προσκύνηση το Ιερό Λείψανο.

Την επόμενη ημέρα, Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019, θα τελεσθεί η Ακολουθία του Όρθρου και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τις ώρες 07:00 έως 10:00. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 5μ.μ. θα τελεσθεί το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.

Την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019 και τις ώρες 07:00 – 10:00 θα τελεσθεί η Ακολουθία του Όρθρου και η Θεία Λειτουργία.

Το μεσημέρι της ίδιας ημέρας το Ιερό Λείψανο του Αγίου θα αναχωρήσει για τον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλιού Μ. Μαντίνειας, όπου στις 5μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η υποδοχή του στα προπύλαια του Ιερού Ναού. Θα ακολουθήσει Δέησις και ομιλία του Σεβ. Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου (με διαφάνειες) για τη ζωή του Αγίου. Εν συνεχεία θα τελεσθεί το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου.

Την επόμενη ημέρα, Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019, θα τελεσθεί η Ακολουθία του Όρθρου και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τις ώρες 07:00 έως 10:00.