ΛΑΚΩΝΙΑ. Ξαφνικά ενώ όλοι παρακολουθούν την κοπή πίτας στην εκδήλωση των υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας ένα στιγμιότυπο είναι αυτό που πυροδοτεί σχόλια και την προβληματική όσων παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από την αναμέτρηση Τατούλη - Νίκα.

Ο χαιρετισμός και ο ασπασμός Τάκη Καρρά - Πέτρου Τατούλη σε τίποτα δεν προϊδεάζει ότι η αναμέτρηση των δύο Ψηφοδελτίων θα είναι σκληρή, αδυσώπητη και μονοσήμαντη. Απ΄ ότι φαίνεται σχέσεις και συνεργασίες που οικοδομήθηκαν μέσα στο χρόνο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αλλά και η αξιοπρέπεια που έχουν σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι δεν θα επιτρέψουν να εισχωρήσει στην Αυτοδιοίκηση ο κυνισμός και η σκοπιμότητα της ανεβάσταγης κομματικής πολιτικής σκηνής που συγχέει συχνά τα επίπεδα αιρετής διοίκησης και στοιβάζει τους ανθρώπους σε στρατόπεδα «πολέμου».

Οι διαγραφές - προγραφές της Νέας Δημοκρατίας, ακόμα δεν έχουν δηλητηριάσει τις σχέσεις των ανθρώπων στη Λακωνία. Από την άλλη πλευρά πικρία των ηγετών όταν αποχωρούν στελέχη τους, ή αυτά πρόκειται να επανέλθουν στην κοιτίδα που τους ανέδειξε, είναι μεν υπαρκτή αλλά δεν αφήνει οι σχέσεις τους να γίνουν αντικείμενο εκμετάλλευσης. Όσο και αν κάποιοι επιδιώκουν να στρατολογήσουν παραταξιακούς γενίτσαρους δεν θα το καταφέρουν αφού απ’ ότι τα φαινόμενα δείχνουν όσοι πολιτεύονται στην Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση δεν σκοπεύουν να βάλουν τις «πολεμικές» επιταγές πάνω από τις ανθρώπινες σχέσεις… Άλλωστε το διακύβευμα στην Πελοπόννησο δεν είναι η κατάληψη της εξουσίας αλλά η θέση της Πελοποννήσου και των πολιτών της στο Εθνικό και Ευρωπαϊκό στερέωμα.

Συνεπώς μόνον ικανοποίηση στους πολίτες και ελπίδα για τον πολιτικό πολιτισμό μπορεί να προκαλεί η σχέση Τατούλη - Καρρά, που κατέγραψε η κάμερα αλλά και βιώνει καθημερινά η κοινωνία.
Αν αυτό δημιουργεί σύγχυση ή ταραχή σε ελαχίστους είναι μεν αναμενόμενο αλλά δεν είναι άξιο προσοχής.