Γράφει ο Επαμεινώνδας Μανδρώνης

Με λαμπρότητα και σε κλίμα συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019 στο Κάιρο, η χειροτονία του Θεοφιλ. Επισκόπου Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Προδρόμου.

Στην Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου προεξήρχε ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, Φωκίδος κ. Θεοκτίστου και Αρχιερέων του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας.

Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η χειροτονία του εψηφισμένου Επισκόπου Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης, μέχρι πρότινος Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα της Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Στη χειροτονία παρέστη ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Μάρκος Μπόλαρης.

Τέλος, στο επίσημο γεύμα που παρέθεσε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος, θέλοντας να τον ευχαριστήσει του προσέφερε ένα Αρχιερατικό εγκόλπιο.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο νέος Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος, κατά κόσμον Παναγιώτης Κατσούλης, είναι ένας δικός μας άνθρωπος καταγόμενος από την πόλη της Σπάρτης.

Τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης τίμησε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας
Με το ανώτατο παράσημο του Ευαγγελιστού Μάρκου της των Αλεξανδρέων Εκκλησίας, τίμησε μετά τον Πατριαρχικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καΐρου, ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο.

Σε ένδειξη δε σεβασμού και αδελφικής αγάπης, προσέφερε στον Μητροπολίτη κ. Ευστάθιο σετ Σταυρεγκόλπιο σε ανάμνηση της επισκέψεώς του στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας.

Τέλος, ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Πατριάρχη κ. Θεόδωρο για την τιμητική διάκριση, καθώς και για τα δώρα της αγάπης του.

Πηγή: arxon.gr