Νιώθεις το δέρμα σου ξηρό κατά τη διάρκεια του χειμώνα και το μακιγιάζ σου «σπάει» συνεχώς; Σου έχουμε μερικά τρικς που προτείνουν επαγγελματίες make-up artists για να κάνεις το πρόσωπό σου λιγότερο ξηρό.

Τρικ #1: Κράτησε το δέρμα σου ενυδατωμένο πίνοντας πολύ νερό, χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα καλλυντικά (που δεν περιέχουν οινόπνευμα) και χρησιμοποιώντας μια ενυδατική κρέμα αμέσως μετά το μπάνιο για να σφραγίσεις την υγρασία στο δέρμα σου.

L&L tip: Τα έλαια βοηθούν πολύ στην καταπολέμηση της ξηροδερμίας. Χρησιμοποίησε στο δέρμα σου αμυγδαλέλαιο, jojoba oil, και άλλα αιθέρια έλαια που θα διώξουν την ξηρότητα από το δέρμα σου.

Τρικ #2: Αγόρασε έναν υγραντήρα για να προσθέσεις υγρασία στον αέρα του σπιτιού αλλά και στο δέρμα σου!

Τρικ #3: Κάνε μπάνιο με τον σωστό τρόπο! Αν έχεις πολύ ξηρό δέρμα θα πρέπει να κάνεις μπάνιο με χλιαρό νερό, να μην κάθεσαι στην μπανιέρα παραπάνω από 10 λεπτά και να κάνεις ένα ντους το 24ωρο. Μόλις βγεις από το μπάνιο σκουπίσου καλά και άπλωσε αμέσως μια ενυδατική κρέμα χωρίς άρωμα.

Τρικ #4: Πρόσθεσε στη διατροφή σου τροφές πλούσιες σε Ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που βελτιώνουν την όψη τους δέρματος. Πρόσθεσε στο φαγητό σου λάδι καρύδας που επίσης κάνει πολύ καλό στην ξηροδερμία.