Tο βαρομετρικό χαμηλό που από το απόγευμα της Παρασκευής βρίσκεται στο Νότιο Ιόνιο, επηρεάζει με σημαντικές βροχοπτώσεις, χιονοπτώσεις, και καταιγίδες την κεντρική και νότια χώρα.

Mεγάλα ύψη βροχής κατέγραψαν οι σταθμοί και πολλοί κεραυνοί που καταγράφησαν από το δίκτυο καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το σύστημα κινείται σταδιακά ανατολικά και θα προκαλέσει ισχυρές βροχές, χιονοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες έως και το πρωί της Κυριακής 13/01.

Δείτε τους κεραυνούς στη φωτογραφία.

Πιο αναλυτικά, έως το βράδυ του Σαββάτου, βροχοπτώσεις αναμένονται στη Νότια Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, το Αιγαίο και το Νότιο Ιόνιο, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Πελοπόννησο καθώς και στο Αιγαίο, το Νότιο Ιόνιο και τις παράκτιες προς αυτά περιοχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της νότιας, στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Κεντρικής Στερεάς και Θεσσαλίας.

Από το βράδυ του Σαββάτου 12/01 έως το πρωί της Κυριακής 13/01 τα φαινόμενα θα περιοριστούν κατά κύριο λόγο στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, και ενδέχεται κατά τόπους να είναι ισχυρά.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση, κυρίως στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στα πελάγη έως το πρωί του Σαββάτου 12/01 δεν θα ξεπερνούν τα 6 με 7 μποφόρ όμως στη συνέχεια θα ενισχυθούν και θα φτάνουν τοπικά τα 8 μποφόρ στο Ιόνιο και τα 9 στο Αιγαίο.

Το πρωί του Σαββάτου η Σπάρτη έμεινε χωρίς ρεύμα για 15 περίπου λεπτά της ω΄ρας λόγω κεραυνού.
Δείτε live το κέντρο της Σπάρτης και το λιμάνι της Ελαφονήσου