Γράφει ο Γεώργιος Αλατσάς*

Και φυσικά ο τίτλος είναι παράξενος πρέπει να τον αιτιολογήσω. Δεν θα τον αιτιολογήσω όμως εγώ αλλά οι αναρτήσεις στα διαδικτυακά μέσα επικοινωνίας στα επίσημα προφίλ του κυρίου Τσίπρα, facebook και twitter.

Τώρα που περάσανε οι γιορτινές ημέρες ο κύριος Τσίπρας αναρτούσε στο προφίλ του σε facebook και twitter, όπως συχνά κάνει άλλωστε όταν αυτό το κρίνει σκόπιμο, για να ευχηθεί στον ελληνικό λαό η να επικοινωνήσει μαζί του σοβαρά πολιτικά θέματα και έργα που εκείνος θεωρεί πως έπραξε.

Αναρτά λοιπόν ολόκληρο βίντεο το οποίο δίνει και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης σχετικά με το νέο έτος και ευχές για αυτό όπως και τα κάλαντα που του έψαλλαν στο Μέγαρο Μαξίμου. Ως εδώ καλά.

Το ίδιο περίπου κάνει και στις ημέρες των Χριστουγέννων όπου αναρτά πάλι σχετικές φωτογραφίες από τα κάλαντα που του ψέλνουν. Ως εδώ Πάλι καλά. Όμως Αποφεύγει επίτηδες, όπως είναι προφανές από όσα θα σας περιγράψω , να αναρτήσει ειδικό μήνυμα και να ευχηθεί καλά Χριστούγεννα στον ελληνικό λαό όπως έκανε για το νέο έτος όπου ευχήθηκε καλή χρονιά με ειδικό βίντεο που ανήρτησε. Τυχαίο; όχι μόνο δεν νομίζω να είναι τυχαίο, αλλά είναι σίγουρο πως ήταν και εσκεμμένο.

Και εξηγούμαι.

Το παλικάρι - πρωθυπουργός δεν ξέχασε να αναρτήσει σχετικό μήνυμα για την 17 Νοέμβρη επέτειο του Πολυτεχνείου και να τιμήσει την επέτειο αυτή (και καλά έκανε), δεν ξέχασε να φωτογραφηθεί με τη φανέλα του Αντετοκούμπο (θέλοντας να περάσει αντιρατσιστικό μήνυμα), όταν τα αδέρφια Θανάσης και Γιάννης Αντετοκούμπο δέχτηκαν ρατσιστική επίθεση μέσα από τηλεοπτικό σταθμό και συγκεκριμένα από τον Τάκη Τσουκαλά λόγω του χρώματος του δέρματός τους που είναι σκούρο. Και πάλι καλά έκανε. Πολύ περισσότερο όχι μόνο δεν ξέχασε αλλά σίγουρα του θύμισαν να μην ξεχάσει να ευχηθεί στις 20 Αυγούστου του 2018, με σχετική του ανάρτηση στο λογαριασμό του στο twitter, λόγω του Μπαϊράμ, που λέει είναι μία γιορτή θυσίας για τους μουσουλμάνους, τους εύχεται λοιπόν υγεία και τα σχετικά και απευθύνεται όπως λέει στους Έλληνες μουσουλμάνους, δηλαδή περίπου στο μισό τοις εκατό των Ελλήνων, και σε όσους μουσουλμάνους ζουν στη χώρα μας, δηλαδή στους λαθροεισβολείς. Ορίστε και ολόκληρη η ανάρτηση:

«Με την ευκαιρία της Εορτής της Θυσίας, Eid Al-Adha (Κουρμπάν Μπαϊράμ) θέλω να ευχηθώ σε όλους τους Έλληνες μουσουλμάνους και σε όλους τους μουσουλμάνους που βρίσκονται στη χώρα μας υγεία, χαρά και ειρήνη και να τονίσω για άλλη μια φορά την αξία της συνύπαρξης και της αλληλεγγύης».

Συνοψίζοντας, «ξεχνιέται» ο πρωθυπουργός και δεν λέω επίτηδες «πρωθυπουργός μας» γιατί δεν είναι δικός μας όταν δεν είναι για εμάς, «ξεχνιέται» λοιπόν να ευχηθεί στους Έλληνες χριστιανούς (δηλαδή πάνω από το 90% των Ελλήνων) καλά Χριστούγεννα, αλλά δεν ξεχνιέται να στείλει ευχές στους μουσουλμάνους που ζουν στην πατρίδα μας.

Από την προηγούμενη παράγραφο αιτιολογώ και τον τίτλο του άρθρου μου για το αν είναι «μουσουλμάνος» και «αλλοδαπός» ο πρωθυπουργός κύριος Τσίπρας. Τους χαρακτηρισμούς αυτούς τους παίρνω αμέσως πίσω , γιατί δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα μιας και είναι ελαφρείς ,γιατί συμβαίνει κάτι χειρότερο.
Αυτοί που δεν ενεργούν για χάρη του ελληνικού λαού και είναι πολιτικοί αυτού δεν είναι αλλοδαποί αλλά μάλλον προδότες (π.χ. Πρέσπες). Μπορεί ο κ. Τσίπρας να έχει δικαίωμα να πιστεύει όπου θέλει ή να μην πιστεύει και πουθενά αλλά δεν τηρεί ούτε τα προσχήματα και δεν εύχεται καλά Χριστούγεννα στον ελληνικό λαό, όπως πράττουν οι αντίχριστοι. Αυτοί οι χαρακτηρισμοί μήπως είναι πιο εύστοχοι;

Και φυσικά προκαλώ όποιον έχει υπόνοιες και ερωτήματα για το αν έγιναν αυτά, ας κάνει απλά μία αναζήτηση στις επίμαχες ημερομηνίες στους λογαριασμούς, τους επίσημους του κυρίου Τσίπρα, σε facebook και twitter . Θα βρει τα όσα είπα αλλά δεν θα βρει σε καμία περίπτωση ευχές Χριστουγέννων προς τον ελληνικό λαό με ειδικό μήνυμα, όπως έκανε στις περιπτώσεις που προανέφερα.

* Μαθηματικός

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr