ΣΠΑΡΤΗ. Με ανακοινωσή της η Ιερή Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης εκφράζει ικανοποίηση και ευχαριστίες για το έργο στατικής ενίσχυσης της Στέγης Νεότητας.

«Η Ιερά Μητρόπολή Μονεμβασίας και Σπάρτης εκφράζει τις ευγνώμονες ευχαριστίες της προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα, τον Πρόεδρο και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, για την υπ’ αριθμόν 567/12.12.2018 απόφαση, σύμφωνα με την οποία εντάχθηκε στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφέρειας, από ιδίους πόρους, το έργο της ενίσχυσης του στατικού φορέα του κτιρίου της Στέγης Νεότητας στη Σπάρτη, προϋπολογισμού 100.000 €.

Με την απόφαση αυτή, που αποτελεί συνέχεια άλλων στοχευμένων κινήσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με γνώμονα την ενίσχυση του φιλανθρωπικού και κοινωνικού έργου της τοπικής μας Εκκλησίας, εξασφαλίζεται η διάσωση ενός σημαντικού κτιρίου, το οποίο κατασκευάστηκε με την συνδρομή ομογενών μας από τις Η.Π.Α και τον Καναδά και εγκαινιάστηκε το 1965 από τον Μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Κυπριανό Πουλάκο. Έκτοτε έχει αξιοποιηθεί ποικιλοτρόπως από την Ιερά Μητρόπολή μας. Στην παρούσα χρονική περίοδο, η Στέγη Νεότητας εξυπηρετεί τις Σχολές Αγιογραφίας «Φώτης Κόντογλου» και Βυζαντινής Μουσικής «Πέτρος ο Πελοποννήσιος», το Γραφείο Νεότητας και τις κατηχητικές συντροφιές του Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελιστρίας, ενώ κατά καιρούς φιλοξενούνται διάφορες εκδηλώσεις.

Η Ιερά Μητρόπολή μας επαινεί και ευχαριστεί, για άλλη μια φορά, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Λακωνίας, τον Πρόεδρο και τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, τους εύχεται δε καλή και ευλογημένη χρονιά, με υγεία, χαρά και κατά Θεόν προκοπή».