Ένα κομμάτι βασιλόπιτα για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ απο τον Μητροπολίτη Σπάρτης

ΣΠΑΡΤΗ. Με επιστολή που συνυπογράφουν οι εκπρόσωποι των Λακώνων ορίζουν στον υπουργό Γαβρόγλου το πλαίσιο συνομιλίας και διαπραγμάτευσης για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ στην Σπάρτη. Μετά την αναβολή της σημερινής τους συνάντησης, λόγω της υποχρέωσης του Υπουργού έναντι του Πανεπιστημίου της Θεσσαλίας, οι Λάκωνες αιρετοί ζητούν συνάντηση, αναβάθμιση και ανάπτυξη των ΑΕΙ και ΤΕΙ στη Σπάρτη.

Η επιστολή έχει ως εξής:
«Αξιότιμε Υπουργέ,
Σε συνέχεια της από 8.1.2019 επιστολή σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι εμμένουμε στις απόψεις μας για διατήρηση και αναβάθμιση των σχολών που ήδη λειτουργούν στη Σπάρτη και αναμένουμε σύντομα να ορίσετε συνάντηση στο Υπουργείο σας, όπου όλοι οι θεσμικοί φορείς της Λακωνίας να εκφράσουν τις απόψεις τους για το μέλλον του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του ΤΕΙ Πελοποννήσου στη Σπάρτη ώστε να καταλήξουμε, όπως αναφέρεται στην επιστολή σας, σε μια από κοινού πρόταση που θα αναβαθμίζει τις παρεχόμενες σπουδές και τους πανεπιστημιακούς τίτλους λαμβάνοντας ως γνώμονα την τοπική Ιστορία και κοινωνία.
Στόχος μας είναι όχι μόνον να διατηρηθούν οι υπάρχουσες Πανεπιστημιακές Σχολές, αλλά να εδραιωθούν, να αναπτυχθούν και να υποδεχθούν και άλλα Τμήματα ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα και η ανταγωνιστικότητα τους άμεσα και στο μέλλον»

Υπογράφουν ο υπουργός Αραχωβίτης, οι βουλευτές Δαβάκης και Γρηγοράκος, η αντιπεριφερειάρχης Τζανετέα και ο Δήμαρχος Βαλιώτης.

Ακόμα πιο χαρακτηριστικό και λακωνικό ήταν το μήνυμα του Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου όταν κατά την κοπή πίτας του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων «Ο Άγιος Παντελεήμων» στη Μαγούλα, στις 9/1/19 και στο κομμάτι των ΑΕΙ – ΤΕΙ τόνισε ότι ανάμεσα στον καλόν και κακόν αγώνα για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ οι Λάκωνες θα ακολουθήσουν τον καλόν αγώνα…