Υλικά


  • 1 συσκευασία Καταϊφι 500 γρ
  • 70 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 5 μεγάλα πράσα, σε λεπτές ροδέλες
  • 200 γρ. ανθότυρο, τριμμένο
  • 150 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
  • 4 αυγά, χτυπημένα με ένα πιρούνι
  • 80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1/4 κουτ. γλυκού μπαχάρι, σε σκόνη
  • 1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
  • 40 ml ελαιόλαδο Λακωνίας
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Παρασκευή

Βγάζουμε το φύλλο από την κατάψυξη και το αφήνουμε μέσα στη συσκευασία του σε θερμοκρασία δωματίου, μέχρι να ξεπαγώσει καλά.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα πράσα για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, το μπαχάρι και το μοσχοκάρυδο, τα απομακρύνουμε από τη φωτιά και αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Αφρατεύουμε το φύλλο καταΐφι με τα δάχτυλά μας, να ξεχωρίσουν καλά οι ίνες, και το απλώνουμε στην ταρτιέρα (φροντίζοντας να καλύψουμε και τα τοιχώματα). Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει και περιχύνουμε ομοιόμορφα το φύλλο καταΐφι. Προσθέτουμε στα πράσα το ανθότυρο, το γιαούρτι και τα αυγά, ανακατεύουμε και τα αδειάζουμε στο φύλλο καταΐφι. Στρώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου για 45 λεπτά, μέχρι να σφίξει η γέμιση, να ροδίσει και το φύλλο να γίνει τραγανό.