ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Πιστά στο ετήσιο ραντεβού των επαγγελµατιών του χώρου, τα βραβεία «Αγρότης της Χρονιάς 2019» διοργανώνονται και φέτος από την Agrenda, για να επιβραβεύσουν και να αναδείξουν πρόσωπα και πρωτοβουλίες που µε το πείσµα και την δουλειά τους, πάνε αρκετά βήµατα παρακάτω τον πρωτογενή τοµέα.

Η τελετή απονομής των βραβείων, καθώς και η ημερίδα Farmer’s Day, θα γίνουν στις 19 Ιανουαρίου 2019 στο ξενοδοχείο KINSTERNA στον Άγιο Στέφανο Μονεµβασίας. Οι συµµετοχές για µία ακόµη φορά πολυάριθµες και αξιόλογες, γεγονός που «δυσκόλεψε» την Επιτροπή Αξιολόγησης για την ανάδειξη των νικητών.

Η Επιτροπή Αξιολόγησης, που αποτελείται από ανθρώπους εγνωσµένου κύρους και µε βαθιά γνώση των αγροτικών θεµάτων, επεξεργάστηκε την περασµένη εβδοµάδα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας τις υποψηφιότητες, µέσα στα πλαίσια µιας «άσκησης», όπως χαρακτήρισε την διαδικασία ο πρόεδρος της Επιτροπής, καθηγητής και πρώην υπουργός, Θανάσης Τσαυτάρης.

Γνώµονας λοιπόν στην άσκηση αυτή, το στοιχείο της ταπεινότητας και της αντιπροσωπευτικότητας. «Τον αγρότη της χρονιάς τον διακρίνει µια ταπεινότητα, πάµε να διαλέξουµε γήινες περιπτώσεις. Αυτόν που δίνει τον αγώνα του και τον δίνει µε όρους ποιοτικούς, οργανωτικούς και που όµως έχει ακόµα δουλειά µπροστά του», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εκδότης της Agrenda, Γιάννης Πανάγος.

«Μας ενδιαφέρει η καινοτοµία που λίγο πολύ εξασφαλίζει την βιωσιµότητα µιάς προσπάθειας. Σίγουρα µας ενδιαφέρει η ποικιλοµορφία των πραγµάτων που κάνει. Η καθετοποίηση και το κατά πόσο ενδιαφέρεται κανείς για τα προηγούµενα και τα επόµενα βήµατα της δραστηριότητάς του», υπογράµµισε ο πρόεδρος της Επιτροπής.