ΣΠΑΡΤΗ. Σε ανακοίνωση που υπογράφει ο Βαγγέλης Βαλιώτης για λογαριασμό της Παράταξης του «Δημοτική Ενωτική Κίνηση» αναφέρει:

«Συνεχίζουμε ΔΥΝΑΜΙΚΑ! ΕΝΩΜΕΝΟΙ! ΜΑΖΙ γράφουμε την ιστορία του τόπου μας! ΜΑΖΙ και στις επόμενες ΕΚΛΟΓΕΣ!

Το 2014 συστρατευτήκαμε με πολίτες και αυτοδιοικητικές δυνάμεις που μπορούσαν να καταθέσουν νέες καινοτόμες ιδέες και ταυτόχρονα να θέλουν να προάγουν το δημόσιο συμφέρον και όχι να ικανοποιούν τις προσωπικές τους φιλοδοξίες, δημιουργώντας την ανεξάρτητη, Δημοτική Ενωτική Κίνηση Σπάρτης, με επικεφαλή το Δήμαρχό μας, Βαγγέλη Βαλιώτη, χωρίς κομματικές ταμπέλες , διακρίσεις και διαχωρισμούς, καταθέτοντας ένα πρόγραμμα απόλυτα ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο.
Οι δημότες του Δήμου μας, επιβράβευσαν αυτή την προσπάθεια και με τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014, ανάθεσαν στην παράταξή μας, τη διοίκηση του Δήμου , με Δήμαρχο τον Βαγγέλη Βαλιώτη.
Όλο αυτό το διάστημα δώσαμε πολύ σκληρές μάχες, για να λύσουμε ή να δρομολογήσουμε λύσεις στα προβλήματα που απασχολούσαν την πόλη και τα χωριά μας.
Στην παρατεταμένη οικονομική κρίση, που ζήσαμε και συνεχίζουμε να ζούμε, εμείς όλα αυτά τα χρόνια απαντάμε με πλήρη διαφάνεια, συμμετοχική διαδικασία, νοικοκυρεμένη οικονομική διοίκηση.
Με συνέπεια και συνετή διαχείριση των πόρων, αξιοποιούμε κάθε ευρώ που μπαίνει στο ταμείο του Δήμου.
Στο ασταθές οικονομικό περιβάλλον, εμείς απαντάμε με σταθερή αναπτυξιακή πολιτική.
Με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και με αύξηση των παροχών μας ενισχύουμε και διευρύνουμε το Κοινωνικό μας Δίκτυο, για τους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας.
Με ένα ισχυρό ταμειακό υπόλοιπο.
Χωρίς καμία έκπτωση στην ποιότητα των παρεχόμενων Υπηρεσιών που απολαμβάνουν οι πολίτες του Δήμου Σπάρτης.
Συνεχίζουμε πέρα από κομματικές προτιμήσεις, μικροκομματικές και μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες.
Είμαστε σε θέση σήμερα, ύστερα από 4 χρόνια αγωνιών και προσπαθειών με αίσθημα ευθύνης έχοντας εμπλουτίσει την εμπειρία μας , να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας, να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του τόπου μας, της δικής μας πατρίδας, που ξεχωρίζει και μας κάνει υπερήφανους.
Η παράταξή μας, σε σύσκεψη των εκλεγμένων μελών της , και των μελών της στα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου, αποφάσισε ομόφωνα η Δημοτική μας παράταξη, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΠΑΡΤΗΣ ανεξάρτητη και ενωτική, με παλιά και νέα στελέχη, με ενέργεια και εμπειρία, με επικεφαλή το Δήμαρχο Βαγγέλη Βαλιώτη να είναι παρούσα και να ζητήσει την ανανέωση της εμπιστοσύνης του Σπαρτιατικού Λαού, στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, το Μάϊο του 2019.
Κάνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε κινήσεις αυτοδιοικητικές και σε όλους τους συμπατριώτες μας που θέλουν να συμβάλλουν στην αναβάθμιση του βιωτικού επιπέδου των δημοτών και τον εκσυγχρονισμό του Δήμου μας, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να αποδώσουμε τα μέγιστα στους πολίτες που ήδη υπηρετούμε.
Η πρόσκληση-πρότασή μας στόχο έχει μεταξύ άλλων την οικοδόμηση κουλτούρας συναινέσεων , συγκλήσεων και συνεργασιών για την προώθηση με τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα των δημοτικών συμφερόντων.
Αγαπητοί συμπολίτες,
Μπορείτε να γίνετε και εσείς μέλη αυτής της προσπάθειας! Να συμμετέχετε στην έντιμη και ανιδιοτελή προσπάθειά μας, ανεξάρτητα από αυτοδιοικητικές επιλογές του παρελθόντος και έξω από κομματικά στεγανά.
Καλούμε κυρίως τους νέους του τόπου μας να διαθέσουν τις γνώσεις τους και τις «φρέσκες» ιδέες τους και να δώσουν δύναμη και ελπίδα, γιατί αυτοί είναι το μέλλον και αξίζουν όχι μόνο να ακουστούν, αλλά και να συμμετέχουν.
Τέλος, είμαστε εδώ παρόντες, για να ακούσουμε και να ενστερνιστούμε τους προβληματισμούς του κάθε πολίτη και με στήριγμα την αγάπη για τον τόπο μας, να συνεχίσουμε να δουλεύουμε για ένα καλύτερο αύριο.
Ο τόπος είχε και συνεχίζει να έχει μπροστά του προκλήσεις και προβλήματα, που μόνο ενωτικά μπορούμε να αντιμετωπίσουμε.
Σας καλούμε να μας κρίνετε και σας ζητάμε την ανανέωση της εμπιστοσύνης σας.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ μπορούμε να διαμορφώσουμε τις εξελίξεις και να κάνουμε την ελπίδα πράξη, για να πάρει ο Δήμος Σπάρτης τη θέση που του αξίζει.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ,ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ»

Για τη Δημοτική Ενωτική Κίνηση Σπάρτης
Βαγγέλης Βαλιώτης