ΣΠΑΡΤΗ. Mε εξώδικη διαμαρτυρία κατά του notospress.gr o Δήμαρχος Σπάρτης κ. Βαγγέλης Βαλιώτης απαντά σε θέμα που αφορά στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων στον Δήμο Σπάρτης.

Ο κ. Δήμαρχος αναφέρει ότι στις 19/12/18 στην ιστοσελίδα newsbomb.gr δημοσιεύθηκαν ψευδείς και συκοφαντικοί κατά του προσώπου του ισχυρισμοί και εξυβριστικές εκφράσεις κατά παράβαση των συναλλακτικών υποχρεώσεων του Τύπου και καθ΄υπέρβαση του αναγκαίου μέτρου, με σκοπό της προσβολή της τιμής και της υπόληψής του. Την επομένη, όπως αναφέρει, στον ιστότοπο notospress.gr αναρτήθηκε δημοσίευμα με αφοριστικό περιεχόμενο και πομπώδεις εκφράσεις με το οποίο ο συντάκτης προέβη σε μια άνευ προηγουμένου καταστροφολογία σχετικά με την πορεία της πόλης υπό την ηγεσία του Δημάρχου Βαλιώτη.

«Εξεπλάγην» αναφέρει ο κ. Δήμαρχος που μιας τέτοιας έντασης αγανακτισμένη παρόρμηση η οποία έλαβε μορφή δημοσιεύματος υπο τον τίτλο «Η Σπάρτη πάλι στο προσκήνιο για κακό! Απανωτά χτυπήματα στον Δήμαρχο Βαλιώτη αλλά και στην πόλη» είδε το φώς της δημοσιότητας χωρίς να ελεγχθεί καθόλου η εγκυρότητά της, αφενός αλλά και χωρίς να δοθεί εύλογο χρονικό περιθώριο αντίδρασης εκ μέρους του Δημάρχου, αφετέρου.

Αναφέρει μάλιστα ότι τα υγιή αντανακλαστικά μιας Δημοτικής Αρχής με πολυάριθμές καθημερινές μέριμνες και φροντίδες για τα δημόσια πράγματα δεν δύναται να προλάβουν την ανυπομονησία της παραπληροφόρησης και του κασσανδρισμού. Αναφέρεται δε και σε επόμενο δημοσίευμα του notospress.gr με τίτλο «Δήμαρχε, ή απαντάς ή φέυγεις».

Καθιστά σαφή τη θέση του ως εξής:
«Τάσσομαι υπέρ του θεσμικού ρόλου και λειτουργίας της Δικαιοσύνης. Αυτό το δρόμο πρέπει να ακολουθήσει η διερεύνηση της αλήθειας, η αποκατάσταση ή και ο κολασμός αδικοπρακτικών ή αξιόποινων πράξεων. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Μάθετε λοιπόν ότι σε συνέπεια με αυτές μου τις πεποιθήσεις ήδη την 20.12.2018 εστάλη εξώδικη διαμαρτυρία με την οποία καταρχήν αντιτάχθηκα στο περιεχόμενο του δημοσιεύματος στο σύνολό του. Και διέψευσα με ακλόνητα έγγραφα στοιχεία κάθε υπόνοια περί εγκυρότητας των ψευδών ισχυρισμών τους. Υπαγόρευσα στους υπεύθυνους ότι δεν θα επιτρέψω την αμφισβήτηση του κύρους και της ακεραιότητάς μου και μάλιστα με ψευδή στοιχεία και τους κάλεσα άμεσα να καταχωρήσουν σχετική αποκαταστατική δήλωση, στον ίδιο ιστότοπο στην οποία συμπεριλαμβάνονται σαφείς αναφορές στα έγγραφα που απέστειλα. Σε διαφορετική περίπτωση τους ενημέρωσα ότι αποτελεί μονόδρομο και δεν υπάρχει ανάγκη, πιστέψτε με να μου υποδείξετε αυτό – η προσφυγή στην αστική και ποινική δικαιοσύνη».

Ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Βαλιώτης αφού αναφέρεται στην αντίληψή του για τον ρόλο του τύπου καλεί και το notospress.gr να συμβάλει στην αποκατάσταση της αλήθειας σημειώνοντας ότι η ευθύνη των μέσων που αναμεταδίδουν δυσφημιστικά γεγονότα είναι όμοια με την ευθύνη εκείνων που τα ισχυρίζονται αρχικά.

Με 110.000€ αντιμετώπισε ο Δήμος Σπάρτης το πρόβλημα των αδέσποτων.

Τα συγκοινοποιούμενα έγγραφα, που αποτελούν απάντηση του κ. Βαλιώτη στο newsbomb.gr, ξεπερνούν τις 200 σελίδες και αναφέρονται σε όλη την προσπάθεια του Δήμου Σπάρτης να διαχειριστεί την υπόθεση των αδέσποτων ζώων στον Δήμο Σπάρτης. Μέσα από την απάντηση ο Δήμαρχος Σπάρτης επιχειρεί να τεκμηριώσει την άποψή του ότι η Δημοτική Αρχή έχει πράξει τα δέοντα, τα νόμιμα και τα προβλεπόμενα ώστε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα όπως: η προμήθεια σπιτιών για σκύλους, φαρμακευτικού – κτηνιατρικού υλικού, ζωοτροφών, εργαλείων και λοιπών υλικών για τη διαχείριση των αδέσποτων αλλά και ανάθεση υπηρεσίας σε κτηνίατρο, δαπάνες που συνολικά ξεπερνούν τις 110.000€.