ΣΠΑΡΤΗ. Mε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 7η Συνάντηση Χορωδιών, στη Σπάρτη, με Τραγούδια και Kάλαντα Xριστουγέννων - Πρωτοχρονιάς – Φώτων. Την ευθύνη της διοργάνωσης είχε η Χορωδία Δημοτικής και Παραδοσιακής Μουσικής του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Ν. Λακωνίας «Ο ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ». Η συνάντηση έγινε στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Σπάρτης στις 22 Δεκεμβρίου 2018. Οι εντυπώσεις πολύ καλές εγγυώνται την μακροημέρευση του θεσμού. Χορωδοί όλο ζωντάνια, καλοί μουσικοί και σολίστες εξαιρετικοί. Ο μαέστρος Θεόδωρος Τσαγκαρούλης ευχαρίστησε όλους τους υποστηρικτές, χορηγούς και κυρίως τους παρευρισκόμενους φιλόμουσους θεατές.

Συμμετείχαν οι Χορωδίες:

• «Χορωδία Παραρτήματος ΚΑΠΗ ΞΗΡΟΚΑΜΠΙΟΥ » με μαέστρο την Κατερίνα Πάτσιου - Καθηγήτρια Μουσικής

• «ΜΟΥΣΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΥΘΕΙΟΥ και ΕΝΟΡΙΑΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΑΝΩΓΕΙΩΝ» με μαέστρο την Χρυσάνθη Μάνδρου - Φιλιππάκου - Θεολόγο και Καθηγήτρια Μουσικής

• Χορωδία Δημοτικής και Παραδοσιακής Μουσικής του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Ν. Λακωνίας «O ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ ΣΤΑΝΙΤΣΑΣ» με μαέστρο τον Θεόδωρο Τσαγκαρούλη, Καθηγητή Μουσικής και Πρωτοψάλτη Ι. Ν. Οσίου Νίκωνος Σπάρτης.

Συνοδεύσαν οι Μουσικοί
Νίκος Παπαηλιού - κλαρίνο και φλάουτο
Νίκος Σταθάκης - βιολί
Κατερίνα Πάτσιου - κανονάκι
Γιάννης Βούκλιζας - μπάσο
Παναγιώτης Ρουσάκος - λαούτο
Νίκος Δημητρακαράκος - τουμπελέκι
Νίκος Καλαντζής - κρουστά
Φωτεινή Ανδρεάκου - πιάνο
Αναστάσιος Ανδρεάκος – μπουζούκι
Αλκιβιάδης Κολοκοτρώνης – μπαγλαμά

Την παρουσίασε έκανε επιτυχημένα η Δώρα Ρουσέτου, λογοθεραπεύτρια ενώ τα κείμενα ήταν του Γιάννη Μητράκου - Συνταξιούχου Δάσκαλου. Η εκδήλωση ήταν σε συνδιοργάνωση με το Ν.Π.Π.Π. του Δήμου Σπάρτης.
Το notospress.gr ήταν χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης.