ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Λακωνία και Αργολίδα χωρίς Ορθοπεδική κάλυψη - Πνίγηκαν στα χειρουργεία στο Νοσοκομείο Τρίπολης. Αυτό αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Αργολικές Ειδήσεις». Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης έχει φτάσει στα όριά του, αφού το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό δεν επαρκεί για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες του νοσοκομείου που επιφορτίζετε και με περιστατικά κυρίως ορθοπεδικά από την Λακωνία και την Αργολίδα

Ο ορθοπεδικός Αθανάσιος Φόρτης με ανάρτησή του στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης «Φίλοι του Γενικού Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης» δείχνει την πίεση που υπάρχει στο προσωπικό το οποίο δουλεύει στο 200% τις ημέρες των Χριστουγέννων.
Η αναφορά είναι εξαιρετικά σοβαρή και θα πρέπει να αποσαφηνιστεί από τους αρμόδιους. Θα πρέπει δηλαδή να γίνει γνωστό αν οι δύο νομοί έχουν Ορθοπεδική κάλυψη ή όχι.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κ. Φόρτης, οι Νομοί της Λακωνίας και της Αργολίδας δεν έχουν ορθοπεδική κάλυψη, και όλα τα περιστατικά εξυπηρετούνται στο Γενικό Νοσοκομείο Τρίπολης. Είναι γνωστό ότι οι ιατροί και οι νοσηλευτές υπερβάλλουν εαυτόν όταν υπάρξει ανάγκη και καλύπτουν παραπάνω βάρδιες.

Ο ιατρός θίγει το ζήτημα των αποδοχών, αναφέροντας ότι η χρηματοδότηση των Ορθοπεδικών κλινικών είναι μικρότερη όλων των υπολοίπων.

«Αυτές τις γιορτές. Λακωνία και Αργολίδα χωρίς Ορθοπεδική κάλυψη, αφού μας έστελναν όλα τα "έκτακτα" με αποτέλεσμα να "πνιγούμε" στα χειρουργεία. Το Παναρκαδικό καλύπτει τα πάντα γιορτές - σχόλες και το "βαράνε" όλοι. Χώρια το γεγονός ότι η χρηματοδότηση Ορθοπεδικών είναι η λιγότερη όλων των υπολοίπων νοσοκομείων. Εμείς δεν λέμε να μην χειρουργούμε και ασθενείς από τους άλλους νομούς, αλλά δώστε μας χρήματα…»