ΣΠΑΡΤΗ. Ο Δήμαρχος Σπάρτης Ευάγγελος Βαλιώτης απευθύνει μήνυμα για τις γιορτές:

« Η γέννηση του Θεανθρώπου, μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας, εκπέμπει ένα διαχρονικό πανανθρώπινο μήνυμα αγάπης, ελπίδας, ειρήνης και δύναμης.
Τις άγιες τούτες μέρες η σκέψη μας στρέφεται στο συνάνθρωπό μας, «γεμίζοντας» τις καρδιές μας με αίσθημα αλληλεγγύης και προσφοράς, ιδιαίτερα σε ευπαθή και ευάλωτα άτομα.
Η Δημοτική Αρχή επιχειρεί να μεταδώσει το μαγικό κλίμα και «πνεύμα» των ημερών, μέσω του εορταστικού σκηνικού που έχει στήσει, με άξονα την Κεντρική Πλατεία της πόλης. Ένα σκηνικό σχεδιασμένο, κυρίως για τους λιλιπούτειους φίλους μας, αφού οι γιορτές είναι κατεξοχήν αφιερωμένες σ’ αυτούς, αλλά και σ’ όλους εμάς που μεταφερόμαστε νοερά στα παιδικά μας χρόνια, αναπολώντας ευχάριστες αναμνήσεις.
Με τον ερχομό της νέας χρονιάς, ας θέσουμε νέους στόχους, ας διορθώσουμε τα λάθη μας και ας ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία.
Ας βιώσουμε το μήνυμα της Γέννησης, αντλώντας ελπίδα, δύναμη και κουράγιο για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και τα εμπόδια. Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου υγεία, ψυχική ανάταση, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία. Το νέο έτος 2019, να φέρει μαζί του νέες προοπτικές, δημιουργία και ευημερία, για τον καθένα ξεχωριστά, τη νεολαία μας, τη χώρα μας. Να περάσετε όλες και όλοι ήρεμα, όμορφα Χριστούγεννα και χαρούμενη Πρωτοχρονιά.».