Bαριά η δυσφήμιση της Σπάρτης. Σκληρό πλήγμα στην φήμη των Σπαρτιατών. Βάναυσος ο διασυρμός της αξιοπρέπειας των πολιτών.

Κεντρικό ΜΜΕ έχοντας βάλει στόχο τον Δήμαρχο Σπάρτης κ. Βαγγέλη Βαλιώτη παρουσιάζει μια εξαιρετικά κακή εικόνα για τη Σπάρτη σε σχέση με τα αδέσποτα και την διαχείρισή τους.

Ο Δήμαρχος είναι πλέον υποχρεωμένος:

  • Να απαντήσει άμεσα με τεκμηριωμένα στοιχεία που θα διαψεύδουν το δημοσίευμα στο σύνολό του και στα επιμέρους σημεία του.
  • Αν υπάρχουν στοιχεία που γίνουν γνωστά και το συγκεκριμένο ΜΜΕ δεν αποκαταστήσει την φήμη και την εικόνα της πόλης, την αξιοπιστία της δημοτικής αρχής και την αξιοπρέπεια των δημοτών της, άμεσα, εντός των επόμενων ημερών ο κ. Δήμαρχος θα πρέπει να κινηθεί νομικά μέχρι τελικής δικαίωσης.
  • Αν πάλι δεν υπάρχουν στοιχεία - κάτι που πρέπει άμεσα να γίνει ξεκάθαρο - και το ΜΜΕ έχει δίκιο, τότε ο Δήμαρχος Σπάρτης θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις και να αποφασίσει αν τελικά θα παραμείνει επικεφαλής αυτής της πόλης, την ώρα που εξ αιτίας του ή επί των ημερών του, ή ένεκα αδυναμίας ή αδιαφορίας του η πόλη διασύρεται συνεχώς και βάναυσα.

Πλέον δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια ανοχής ούτε των ΜΜΕ που πλήττουν, ενδεχομένως άδικα, την πόλη και μάλιστα περίοδο εορτών ούτε μιας Δημοτικής Αρχής, ενδεχομένως ανίκανης, να διαφυλάξει την αξιοπρέπεια των πολιτών της.

Η ζημιά είναι ανυπολόγιστη, ανεπανόρθωτη και θα πρέπει να διαπιστώσουμε αν έχουμε δικαίωμα αντίδρασης ή αν μας πρέπει τέτοιος εξευτελισμός…

Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και οι εκπρόσωποι αρχών της πόλης πρέπει να αντιδράσουν είτε στηρίζοντας είτε ελέγχοντας την Δημοτική Αρχή.