ΣΠΑΡΤΗ. Με τη Χριστουγεννιάτικη εορτή την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 11:45 π.μ., μαθητές, μαθήτριες, εκπαιδευτικοί, γονείς και φίλοι του 5ου 12/θ Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης γιόρτασαν τον ερχομό των Χριστουγέννων σε μια σχολική εορτή παραμυθένιας ατμόσφαιρας χρωμάτων, μουσικής, τραγουδιών, θεατρικών δρώμενων και ποιημάτων.

Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν ποιήματα που αφορούσαν τη γέννηση του Χριστού, να παρακολουθήσουν θεατρικά δρώμενα επενδυμένα με κλασική μουσική και αποσπάσματα από όπερες, να ακούσουν παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα μουσουργήματα από τις φωνές των παιδιών της χορωδίας και όλα αυτά για να μεταφερθούν στο πνεύμα αυτής της μεγάλης εορτής της Χριστιανοσύνης, την οποία ο Ιερός Χρυσόστομος την ονομάζει Μητρόπολη των Εορτών, καθώς τα Χριστούγεννα αποτελούν την αιτία όλων των άλλων Χριστιανικών εορτών.

Επίσης, μετά το πέρας της εκδήλωσης, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν την έκθεση παιδικού βιβλίου που διοργανώνει από 17 έως και 22 Δεκεμβρίου ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου, να ενημερωθούν για τις νέες εκδόσεις και να αγοράσουν βιβλία για τους ίδιους, για γνωστούς και για φίλους.

Ο Διευθυντής του Σχολείου, κ. Φώτης Πολίτης, τόνισε ότι η εορτή των Χριστουγέννων δεν θα πρέπει να περιορίζεται ή/και να ταυτίζεται με μια θεσμοποιημένη αργία και με διακοπές, ούτε απλά με τέρψη, ευωχία και άκρατο καταναλωτισμό, αλλά με αγάπη και ταπείνωση, μια ταπείνωση για την οποία εδώ και 13 αιώνες μας μίλησε ο Ισαάκ ο Σύριος, την οποία μάλιστα κατονόμασε ως «στολήν θεότητος εστίν».

Επίσης, ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρευρισκόμενους και επαίνεσε τους μαθητές και τις εκπαιδευτικούς που διοργάνωσαν την εορτή, κ.κ. Αργυρούλα Μαστρογιάννη, Γεωργία Μοίρα και Παναγιώτα Τζανάκου. Τέλος, ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο έργο του νέου Προέδρου του Συλλόγου Γονέων του σχολείου, κ. Χρήστο Λιναρδάκη, και στο Διοικητικό του Συμβούλιο, τους επαίνεσε για τη διοργάνωση της έκθεσης βιβλίου – στο μέτρο που το βιβλίο αποτελεί πνευματικό όπλο για τον άνθρωπο - και τους ευχαρίστησε για την προσφορά του πλούσιου μπουφέ που περίμενε όλους μετά το πέρας την εκδήλωσης.