ΜΑΝΗ. Οι Μανιάτες δεν ανέχονται να μετατραπούν οι βουνοκορφές τους, από τον προφήτη Ηλία μέχρι το Ταίναρον σε φαραωνικό φράχτη ανεμογεννητριών. Τη στιγμή λοιπόν που δεν έχουν μαζί τους τις Αρχές, το μόνο που έχουν να κάνουν (προς το παρόν) είναι να υπερασπίσουν τις περιουσίες τους. Έτσι δεν επιτρέπουν τη διέλευση των τιτάνιων οχημάτων, που πρέπει να διέλθουν μέσα από αυτές, για να εγκαταστήσουν τις ανεμογεννήτριες στις κορυφές της Μάνης.
Σήμερα στο Γύθειο εκδικάζονται Ασφαλιστικά Μέτρα κατά πολιτών της Μάνης που αντιδρούν αλλά πίσω… οι περιουσίες και οι ξηροληθιές δεν είναι ανυπεράσπιστες αφού οι γυναίκες της Μάνης είναι παρούσες και έτοιμες για αναμέτρηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή κάνοντας συστάσεις προκειμένου να επιτραπεί η διέλευση των βαρέων οχημάτων.
Ωστόσο «οι Μανιάτες στην συντριπτική πλειοψήφία τους είναι διατεθειμένοι ακόμα και να αναμετρηθούν προκειμένου να εμποδίσουν την διέλευση από τη γη των οχημάτων που θα φέρουν την καταστροφή του φυσικού και ιστορικού περιβάλλοντος της Μάνης» λένε στο notospress.gr.