Γράφει ο Θάνος Ορφανός

Η απογοήτευση της κοινής γνώμης για τα μικροοικονομικά δηλαδή για τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες είναι αποκαλυπτική με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με πρώτη φορά αριστερά.
Η ρεμφορμιστική πτέρυγα της σοσιαλδημοκρατίας αντί να απορρίψει την πολιτική διαπαιδαγώγηση του μηδενισμού και του άκρατου λαϊκισμού που εκδηλώνεται μέσα από το εθνικό μίσος και την ηττοπάθεια, υποδύεται το φάλτσο αριστερό ψάλτη της δεξιάς.
Αλήθεια πως διαπαιδαγωγούνται σήμερα οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι γυναίκες, οι άνθρωποι της επιστήμης και του πολιτισμού.
Όσο και δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα οι ρεμφορμιστές του σήμερα δεν με πείθουν.
Και δεν με πείθουν γιατί ο μαρξισμός και η νεωτερικότητα του σήμερα συγκλίνουν για την επίτευξη της παγκόσμιας ειρήνης και της αυτοδιάθεσης των εθνών.

Η ελληνική σοσιαλδημοκρατία που έλαβε σάρκα και οστά σε περιόδους εθνικών διχασμών τόνιζε την έννοια της λευτεριάς και της απελευθέρωσης.
Ο γενάρχης της ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου τόνιζε πως ο έλληνας σοσιαλιστής επιδιώκει την απελευθέρωση του έλληνα πολύ περισσότερο από κάθε εθνικόφρονα, γιατί επιδιώκει και την απελευθέρωση του βούλγαρου αλλά και του τούρκου ακόμα.

Ο δημοκρατικός λαός της Ελλάδος οφείλει να ακούσει αυτή την κραυγή αγωνίας και με αυστηρά κριτήρια να αποφασίσει.
Στη Λακωνία είμαι βέβαιος και πολύ αισιόδοξος πως θα λάβει τέλος ο πολιτικός βίος εκείνων που έγραψαν τις μελανές σελίδες της πολιτικής ιστορίας του τόπου.

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr