ΣΠΑΡΤΗ. Η ομάδα του Αντρέι Τσερνίσοφ ήταν ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια της συνάντησης που έμελλε να αποδείξει ότι η ελληνική διαιτησία έχει ακόμα πολύ δρόμο να διανύσει προς την καταξίωση και αρκετά καρβέλια προς την ολοκλήρωση της… Σπάρτη - Πλατανιάς 0-0.

Η Σπάρτη είχε αξία και δικαίωμα να πάρει τους 3 βαθμούς στην έδρα της αλλά ο διαιτητής της συνάντησης έδειξε πως αυτό το δικαίωμα δεν είναι αναφαίρετο.
Διαιτητής: Ματσούκας (Αιτ/νίας) Βοηθοί: Πήττας, Καραλής (Ηλείας).

Παρόλο που η Σπάρτη κυριάρχησε στον αγώνα, το 0-0 δεν ανταποκρίνεται στο παιχνίδι που έπαιξε αλλά στο «παινχίδι» του διαιτητή που όχι μια αλλά δύο φορές «δεν είδε» καλά…

Ο Πλατανιάς είχε παθητικό ρόλο, μην μπορώντας να απειλήσει την εστία του Πάντου, πέρα κάποιων στημένων φάσεων, όπου κι αυτές πέρασαν ανεκμετάλλευτες.

Οι Κρητικοί δεν μπορούσαν να φτιάξουν φάσεις και κρατούσαν το μηδέν, δίχως να απειλούν. Η Σπάρτη πάσχιζε να κάνει Καλά Χριστούγεννα αλλά ο μπουναμάς του Ματσούκα έγραφε επάνω «Κρήτη»

Όπως φάνηκε ξεκάθαρα από την κάμερα της ΕΡΤ στο 61′ λεπτό ο αμυντικός του Πλατανιά ανατρέπει τον Μαντζίρη εντός περιοχής,

Ο διαιτητής της αναμέτρησης Ματσούκας σφύριξε την παράβαση αλλά έδωσε φάουλ εκτός περιοχής! Ευθύνη φυσικά έχει και ο βοηθός ο οποίος έπρεπε να υποδείξει στο Ματσούκα ότι η παράβαση είναι εντός περιοχής.

Στη ζωντανή μετάδοση η ΕΡΤ έδειξε πολλές φορές σε αργή κίνηση, σε επανάληψη την φάση, στην οποία φαίνεται ξεκάθαρα ότι ο Μαντζίρης ανατρέπεται εντός περιοχής.

Μάλιστα οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται ορθά και για χέρι αμυντικού στο πρώτο ημίχρονο εντός περιοχής. Από την κάμερα η οποία έχει επανειλημμένως δείξει και αυτή τη φάση φαίνεται καθαρά ότι η μπάλα βρίσκει στο χέρι του αμυντικού του Πλατανιά, Πουρτζιτίδη.

Η ΑΕ Σπάρτη ΠΑΕ εξέδωσε εύγλωτη ανακοίνωση:
«Στον Άγιο Βασίλη δεν πιστεύουμε και ούτε περιμένουμε δώρα. Όμως ούτε... καλλικάντζαρους περιμέναμε στην πόλη μας, οι οποίοι θα έβαζαν «τρικλοποδιές» στην προσπάθεια μιας ομάδας να σωθεί!

Θερμά συγχαρητήρια από όλους τους Σπαρτιάτες κύριε Μιχάλη Ματσούκα. Επική εμφάνιση στον αγώνα με τον Πλατανιά, αντάξια προηγούμενων συναδέλφων σου διαιτητών, οι οποίοι μας «έσφαξαν» με χειρουργική ακρίβεια.
Ευτυχώς το ματς ήταν τηλεοπτικό και ολόκληρη η Ελλάδα γελάει με τις υποδείξεις σας.
Καλά Χριστούγεννα...
ΥΓ 1: Αυτές οι διαιτησίες είναι ντροπή και δείχνουν έλλειψη σεβασμού στον κόσμο της Σπάρτης, αλλά και σε μια διοίκηση που προσπαθεί να φανεί συνεπής στις οικονομικές υποχρεώσεις της, δουλεύοντας σκληρά για να εξυγιάνει μια ομάδα.
ΥΓ2: Αν νομίζουν ότι όλο αυτό το κατάπτυστο σκηνικό που στήνεται σχεδόν κάθε εβδομάδα θα μας πτοήσει, είναι γελασμένοι».