Γράφει ο Μιχάλης Αριδάς

Σάββατο 24 Νοεμβρίου, ώρα 6:30 το πρωί. Πίνοντας τον καφέ να ανοίξει το μάτι και πριν πάω στη λαϊκή για κανένα εντόπιο μαρουλάκι, είπα να κάνω την καθημερινή μου ενημέρωση.
Διαβάζοντας τις εφημερίδες (και αυγούλα καθώς ακόμα ήταν), έπεσα πάνω στο πρωτοσέλιδο της αριστερής υπέρ επαναστατικής εφημερίδας “Η ΑΥΓΗ”.
Μόλις το είδα, ξέχασα τα μαρουλάκια και τις ντοματούλες και όλα τα ζαρζαβατικά.
Υπέρτιτλος της εφημερίδος με μεγάλα γράμματα “Ένα βήμα για τους μετανάστες όλου του κόσμου”.
Τα φίδια που με έζωσαν δεν ήταν του μεγέθους του λαοφιλούς Διαμαντή. Ξεπερνούσαν το μέγεθος του Ανακόντα, που τους κατάπινε όλους αμάσητους, στην ομώνυμη ταινία.

Τι εστί η περίφημη συμφωνία; Με μια μικρή έρευνα μου λύθηκε η απορία. Πολύ απλά, θα υπερασπίζεται τα δικαιώματα των μεταναστών, όπως δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες: “η συμφωνία διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα που έχουν οι πρόσφυγες”.

Πρώτη ερώτηση που γεννήθηκε στο μυαλό μου: με τα δικαιώματα αυτών που “υποδέχονται” τους μετανάστες, θα ασχοληθεί κανείς; Πρώτη απάντηση: Μπαααα... είναι τόσο καλοκάγαθοι και φιλήσυχοι οι μετανάστες, άλλωστε, που δεν μας ενοχλούν καθόλου τα παιδιά...
Ε, τώρα, αν πέφτει και καμιά κλοπή μετά μαχαιρώματος εδώ κι εκεί ή βασιλεύει η παιδική πορνεία στους καταυλισμούς, αυτά είναι λεπτομέρειες...
Ας αφήσουμε ότι οι Έλληνες δεν έχουν που την κεφαλή κλίναι, ενώ οι φιλοξενούμενοί μας λαμβάνουν παχυλά επιδόματα, έχουν ειδική μεταχείριση και τους παραχωρούνται σπίτια, για να βάλουν το κεφάλι τους κάτω από ένα κεραμίδι ρε παιδί μου...

Δεύτερη ερώτηση που μου ήλθε, πριν την μετάβαση στη λαϊκή: η συμφωνία αυτή, θα μειώσει τις ροές των μεταναστών προς την Ευρώπη και ειδικά προς την Ελλάδα;

Την κρυστάλλινη απάντηση μου την έδωσε από τη Νέα Υόρκη με τα λεγόμενά της η κυρία Εσπινόσα, η πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ: «Κάθε μέρα, αποδεικνύεται ότι χρειαζόμαστε ένα κοινό πλαίσιο για τη μετανάστευση, διότι βλέπουμε καθημερινά προβλήματα που σχετίζονται με τη μετανάστευση και τις ασυνήθιστες μεταναστευτικές ροές σε όλο τον κόσμο» και «Χρειαζόμαστε στ' αλήθεια μια συμφωνία μεταξύ των χωρών για να εξασφαλιστεί ότι τα ανθρώπινα δικαιώματα των μεταναστών θα προστατεύονται και ότι θα προωθήσουμε την ομαλή και τακτική μετανάστευση σε όλο τον κόσμο».

Δύο πράγματα κρατώ από τα λεγόμενα της κυρίας. “Ασυνήθιστες μεταναστευτικές ροές” και “θα προωθήσουμε την ομαλή και τακτική μετανάστευση σε όλο τον κόσμο».
Δε νομίζετε ότι τα παλικάρια μας τα λένε ξεκάθαρα και στα μούτρα μας;

Για ποιο λόγο υπάρχουν οι ασυνήθιστες μεταναστευτικές ροές; Μην μου πει κάποιος ότι φταίει ο πόλεμος στη Συρία. Έλεος, και οι πέτρες ξέρουν ότι δεν είναι από εκεί οι μετανάστες. Άρα, κάτι συμβαίνει εδώ.
Γιατί θέλουν να προωθήσουν την ομαλή και τακτική μετανάστευση σε όλο τον κόσμο; Που το βρήκαν αυτό; Ποιον εξυπηρετεί; Τους ανέθεσε κάποιος υποδοχέας λαός την δουλειά αυτή;
Σας μοιάζει ότι θέλουν να μειώσουν τις ροές; Ή ότι κάνουν ότι μπορούν να τις αυξήσουν, διασφαλίζοντας και την ομαλή ροή τους; Ρητορικό το ερώτημα, είναι ηλίου φαεινότερο ότι κάνουν το δεύτερο.

Για να καταλάβουμε το μέγεθος του προβλήματος, που μας έρχεται καταπάνω μας, αντιγράφω από την ιστοσελίδα του τιμώντα το λειτούργημά του, δημοσιογράφου Νίκου Χειλαδάκη: “Πόσο περισσότερη μετανάστευση θέλουν να προσθέσουν στο πρόβλημα μαζικής μετανάστευσης που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, ρωτάτε; Λοιπόν, η εκτίμηση ως αποτέλεσμα αυτών των νέων πολιτικών που πρόκειται να εφαρμοστούν είναι η αύξηση του πληθυσμού της Αφρικής στην Ευρώπη από τα σημερινά 9 εκατομμύρια το 2018 σε 200 έως 300 εκατομμύρια το έτος 2068. Αυτό φυσικά θα οδηγούσε τους λευκούς ιθαγενείς ως μειονότητες στην πατρίδα τους”.
Μιλάμε για αυτούς τους αριθμούς, χωρίς να αναφερόμαστε καν στους εξ Ασίας προερχόμενους...

Η μισή Αφρική, ανηφορίζοντας προς τας Ευρώπας, θα βρει μπροστά της πρώτη ηπειρωτική γη την Πελοπόννησο. Και δη, τον τόπο που γεννήθηκα και ζω, τη Λακωνία. Το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης, δεν μας έλεγαν και καμαρώναμε;
Εδώ μου έρχεται πάλι στο μυαλό, η διαγαλαξιακή σύμπτωση του να έχει προσφάτως αδειάσει το τεράστιο σε έκταση στρατόπεδο του Κέντρου Εφοδιασμού Μεταφορών, έξω από τη Σπάρτη. Μαζί με αυτό της Αυλώνας, λέγεται πως είναι τα μεγαλύτερα των Βαλκανίων. Χωράει κόσμο και κοσμάκη...

Από κάποιους καλούς κυρίους ανά τον κόσμο, επιχειρείται η διάλυση των εθνών και των λαών, μέσω της ανάμειξής τους με άλλους εντελώς διαφορετικούς πληθυσμούς και κυρίως, μη αφομοιώσιμους. Αυτή η σαλάτα τους βολεύει και αυτή προσπαθούν.

Η περίφημη συμφωνία για τη μετανάστευση δεν θα υπογραφεί από πολλές χώρες, οι οποίες αυγαταίνουν. Ανάμεσά τους οι ΗΠΑ, η Αυστρία, η Ουγγαρία, η Αυστραλία κλπ. Δηλαδή, χώρες που έχουν σημαντικό πρόβλημα. Μη ρωτάτε τι θα κάνει η Ελλάδα. Κάτι μου λέει ότι θα το ψηφίσει και με τα δύο χέρια και τα δύο πόδια.

Το μόνο εμπόδιο σε αυτή την επιδημία είναι οι ίδιοι οι λαοί. Όταν κατανοήσουν ότι απειλούνται άμεσα από τα σκοτεινά σχέδια κάποιων περίεργων παγκοσμιοποιημένων τύπων. Και ευτυχώς, οι λαοί κατανοούν. Όπως και ο δικός μας.
Να γιατί αποκτά ιδιαίτερη αξία το να επιστρέψουμε στις ρίζες μας, στο δικό μας τρόπο αντίληψης των πραγμάτων. Τον Ελληνικό Τρόπο και όχι κάποιο δυτικό ή ανατολικό χυλό που μας σερβίρουν.

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr