ΑΘΗΝΑ. Ποιος θα μπορούσε να παρεμποδίσει την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας Ντία Τζανετέα από το να παραστεί και μάλιστα να υποδεχθεί, μαζί με άλλα στελέχη, του Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη στο 12ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στην Αθήνα;
Τέτοιες ώρες είναι που η Πολιτική έρχεται να υπερβεί τους πολιτικούς και να θυμίσει ότι μπορεί να είναι η τέχνη του Αποτελέσματος αλλά προηγουμένως είναι η τεχνική της σύνθεσης, της συνεργασίας και τελικά της δημοκρατικής συνεννόησης.
Η Ντία Τζανετέα είναι ένα από τα βασικά στελέχη του Πέτρου Τατούλη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Η σταθερή θέση της δίπλα στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου αποτελεί μια βασική συνιστώσα στο πολιτικό γίγνεσθαι της περιοχής. Η δυναμική και η παράσταση του Πέτρου Ταοτύλη στην Πελοπόννησο δεν είναι ούτε τυχαία ούτε ευκαιριακή. Εδράζεται πάνω στις καταβολές του ίδιου και των συνεργατών του και διανθίζεται από την ικανότητα που έχει να συνθέτει και να προχωρά πάνω και από φαινομενικά ανυπέρβλητα εμπόδια. Αν αυτό σε κάποιο βαθμό το κατορθώσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανοίγοντας το κόμμα προς το Κέντρο, τότε η πορεία του θα είναι ανοδική.
Όταν ο Τατούλης πολιτευόταν αμιγώς ως στρατιώτης της ΝΔ είχε να αντιμετωπίσει το ΠΑΣΟΚ Παπανδρέου, Λαλιώτη Ρέππα κ.λ.π. Τα τελευταία χρόνια έχει επιλέξει τον πολιτικό χώρο της Αυτοδιοίκησης όπου αναπτύσσει μια άλλη πολιτική φιλοσοφία.

Η Πελοπόννησος αυτή την περίοδο εγκυμονεί ένα, σύνηθες για τα κόμματα εξουσίας, φαινόμενο, αυτό της πλειοδοσίας στελεχών της Ν.Δ. που έχουν πλέον αναδειχθεί σε θέσεις εξουσίας, θέσεις ευθύνης και θέσεις εκλογής.

Η εκλογή του Πέτρου Τατούλη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν σημαίνει ότι η κεντροδεξιά αντίληψη μένει εκτός εξουσίας. Το αντίθετο. Γι αυτό και το ενδεχόμενο ήττας του Παναγιώτη Νίκα δεν σημαίνει περιθωριοποίηση της Νέας Δημοκρατίας.

Θυμίζουμε ότι ο Πέτρος Τατούλης είναι ο εξέχων πολιτικός για τους Νεοδημοκράτες της Αρκαδίας. Η κόρη του Εύη Τατούλη υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στην Αρκαδία και παρούσα στις κορυφαίες στιγμές του κόμματος. Η Ντία Τζανετέα καθαρόαιμη Νεοδημοκράτισσα που συνεισφέρει στο κόμμα επιπλέον εκλογική δυναμική και κοινωνικό σφρίγος.

Συνεπώς όλοι θα πρέπει να υποστείλουν τα επιμέρους λάβαρα των Πύργων και των Φυλακίων του «Κάστρου της Δεξιάς» διότι αποτελούν όλοι στελέχη της ίδιας διευρυμένης Παράταξης, άλλα με φυγόκεντρο τάση και άλλα με κεντρομόλο.