Η Κοινωνία της Σπάρτης, έχοντας, όπως πάντα, αναθέσει στους αιρετούς κάθε βαθμίδας, την προάσπιση των συμφερόντων της, ετοιμάζεται για μια ακόμα να παρακολουθήσει την προσπάθεια διάσωσης των ΑΕΙ και ΤΕΙ της πόλης.

Καταρχήν η διαδικασία ξεκινά με ένα μειονέκτημα: Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι έχουμε την Νοσηλευτική και το ΤΕΙ και θέλουν να το πάρουν. Έτσι χωρίς απόλυτη συνείδηση του κεκτημένου προσερχόμαστε σε μια διεκδίκηση σχεδόν ως ικέτες.

Με τον ίδιο τρόπο αντέδρασε η κοινωνία και στην περίπτωση του ΚΕΕΜ αλλά και στην ομολογία ότι η Σπάρτη δεν έχει κατάλληλο Νοσοκομείο ενώ όλες οι άλλες πόλεις έχουν…

Με σκυμμένο κεφάλι και με ηττημένο το ηθικό.

Όχι! Δεν πρέπει αυτή τη φορά η Σπάρτη να ηττηθεί.

Πρέπει να προτάξει λόγο και έργο που θα αποστομώσει κάθε ανώνυμο και επώνυμο, εκούσιο ή ακούσιο υπονομευτή.

Δυστυχώς όμως στην πόλη δεν υπάρχει ο αιρετός που θα συνθέσει λόγο, θα ταιριάξει επιχειρήματα και θα βάλει στη θέση τους όσους τολμούν ελαφρά τη καρδία να τορπιλίσουν το παρόν και το μέλλον της Σπάρτης.

Ίσως είναι η ώρα που θα πρέπει, τρία πρόσωπα να ξεπεράσουν τα συνήθη για την Σπάρτη μέτρα και ήθη και να αποτελέσουν το ομοούσιο που όχι μόνον θα διατηρήσει αλλά θα ενδυναμώσει και θα εμπλουτίσει ΑΕΙ και ΤΕΙ και όχι μόνον.

Ο Μητροπολίτης Ευστάθιος, όπως πάντα σε κρίσιμες ώρες, η Αντιπεριφερειάρχης Τζανετέα που έχει ήδη εντοπίσει την αδικία και ο Δήμαρχος Βαλιώτης που πρέπει, επιτέλους, να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων ως εντολοδόχος όλων των αιρετών και πολιτών της Σπάρτης. Οι τρείς να αποτελέσουν τον ενιαίο και αδιαίρετο μέτωπο της Σπάρτης.

Δεν διεκδικούμε κάτι νέο, κάτι άλλο, κάτι ξένο.

Κατέχουμε τις Σχολές και δεν επιτρέπουμε την μεταφορά τους αλλά πασχίζουμε για την τεκμηρίωση της λειτουργίας τους στη Σπάρτη.