ΣΠΑΡΤΗ. Πυκνώνουν οι δηλώσεις και οι τοποθετήσεις γύρω από το καυτό ζήτημα της μεταφοράς της Νοσηλευτικής Σχολής και του ΤΕΙ Σπάρτης από την Σπάρτη στην Τρίπολη.
Το notospress.gr ζήτησε την άποψη της αντιπεριφερειάρχου Λακωνίας κ. Τζανετέα.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που μπορεί να διανοηθεί ότι η Σπάρτη και η Λακωνία δεν θα αντιδράσουν δυναμικά την στιγμή που όχι μόνον θίγονται τα κεκτημένα τους αλλά υπονομεύεται το παρόν και το μέλλον της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Ακαδημαϊκής προοπτικής.
Αν υπάρχουν σημεία που πρέπει να τα βελτιώσουμε αυτό θα γίνει. Αν υπάρχουν ζητήματα που πρέπει να λυθούν αυτό θα το διεκδικήσουμε. Αν υπάρχουν πτυχές που προβληματίζουν αυτό θα το διαλευκάνουμε. Ένα δεν θα επιτρέψουμε. Η Σπάρτη και η Λακωνία να χάσουν την Νοσηλευτική και το ΤΕΙ για τα οποία έχουν δαπανηθεί δημόσιοι και ιδιωτικοί πόροι, έχουν δρομολογηθεί επενδύσεις, έχουν αναπτυχθεί σχέσεις επιστήμης και ζωής, έχουν κτιστεί όνειρα. Μάλιστα η παρούσα κρίση είναι βέβαιον ότι σύντομα θα αποδειχθεί η αιτία ολικής αντίδρασης και μαζικής ενεργοποίησης όχι μόνο για να καταγγείλουμε την αδικία αλλά για να «θεμελιώσουμε» στην κυριολεξία τα ΑΕΙ και ΤΕΙ στη Σπάρτη.
Καλώ κάθε υγιή και αυθεντική δύναμη, λόγου και έργου, από τον τόπο μας να συνδράμει και να στοιχηθεί στην προσπάθεια που ήδη έχουμε ξεκινήσει έτσι ώστε να γίνει κατανοητό προς πάσα κατεύθυνση ότι η Λακωνία και η Σπάρτη δεν διαπραγματεύονται την μεταφορά των ΑΕΙ και ΤΕΙ αλλά διεκδικούν πόρους, γνώση και μερίδιο στην υποστήριξη των Σχολών και Τμημάτων και στην ανάπτυξή τους προς όφελος τόσο της Ακαδημαϊκής Κοινότητας όσο και της Λακωνικής Κοινωνίας»