Γράφει ο Χαράλαμπος Κουκάκης

Σε μια παρωδιακή έκφρασή του ο αείμνηστος Βασίλης Ραφαηλίδης έγραφε ότι, «ο Καπιταλισμός κυοφορεί μέσα του τον Κομμουνισμό». Αν μου επιτραπεί η παράφραση του λόγου αυτού του μεγάλου αιρετικού και ασυμβίβαστου συγγραφέα, θα έλεγα ότι, η Γιουροβίζιον ψευτοαριστερά του ΣΥΡΙΖΑ μετά απ' τα τόσα κομπρεμί του Αλέξη, δείχνει πλέον ξεκάθαρα ότι κυοφορεί στα σπλάχνα της ένα άκρως συντηρητικό στοιχείο που δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από αυτό της ΝΔ.

Αυτή η υποτιθέμενη αριστερή περπατησιά του Αλέξη και των συνδαιτυμόνων του, είναι μάλλον μια οικτρά αποτυχημένη ερωτική ονείρωξη αφού, γοητευμένοι απ' τον Καπιταλισμό και την «Κρυφή γοητεία την Μπουρζουαζίας» όπως έλεγε ο Λουίς Μπουρνιουέλ, εκπόρνευσαν ότι αγνό μπορεί να είχε ο ΣΥΡΙΖΑ (δηλ τίποτε) και τυλιγμένοι στα αιματοβαμμένα σεντόνια του ξεπαρθενιάσματός τους απ' τους θεσμούς, οδηγούν την χώρα από μνημόνιο σε μνημόνιο και από κωλοτούμπα σε κωλοτούμπα με αποτέλεσμα μια πλημμυρίδα νεόπτωχων πολιτών. Προφανώς έχει ταραχθεί το μυαλό του μικρού Αλέξη απ' τις σειρήνες της εξουσίας και προσπαθώντας να αντιγράψει τον Ανδρέα Παπανδρέου (θού Κύριε φυλακή το στόματί μου) τον έχει συνεπάρει η οίηση, αφού έχει μεταστεγάσει στα πιο ασφαλή νερά του ΣΥΡΙΖΑ όλη την πρώην Υπουργική - και μη - Πασοκαρία που, φυσικά, εάν ενδιέφερε όλους αυτούς τους Παλιοπασόκους να καθαρίσουν τον «Κόπρο του Αυγείου» θα το είχαν κάνει και λίγα χρόνια πριν όταν κατείχαν τα ίδια αξιώματα επί της 20ετούς και βάλε κυβερνήσεώς τους.

Όλα αυτά, δυστυχώς, έχουν μια κινηματογραφική συνέχεια, δηλ. δεν είναι τίποτε περισσότερο από ένα «Φοντί Ανσενέ» που στη γλώσσα του κινηματογράφου είναι μια σπουδαία τεχνική που εναλλάσσει την μια εικόνα με την επόμενη, στην γλώσσα όμως του Θυμόσοφου λαού μας λέγεται «Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς».
Γι' αυτό αποτύχατε οικτρά Κύριε Τσίπρα, γιατί, όσο κι' αν δοξολογείτε τα κατορθώματά σας προσπαθώντας να κολακεύεστε τους δύσμοιρους πολίτες με δημαγωγικά τεχνάσματα και επικοινωνιακά τερτίπια λαδώνοντας τους με χαρτζιλίκια κοινωνικού μερίσματος και με προσλήψεις πείνας, να είστε σίγουροι ότι οι περισσότεροι πλέον έχουν καταλάβει ότι είστε κατεργάρηδες και τσαρλατάνοι. Μην κάνετε λοιπόν τον κόπο να μας πείσετε ότι κόπτεστε για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες γιατί σας το επιβάλει η συνείδησή σας και το ιδεολογικό σας φρόνιμα γιατί, σε λιγότερο από 4 χρόνια καταφέρατε να καταντήσετε αυτές τις κοινωνικές ομάδες ΠΑΡΙΑΣ και το αριστερό σας φρόνιμα εξελίχθηκε σ' ένα ιδεολογικό Βατερλό. Θα πρέπει λοιπόν, όλοι εσείς, εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ να αυτοπροσδιοριστείτε ιδεολογικά γιατί, είναι απολύτως βέβαιο, ή ότι είστε αριστεροί της «έδρας»..., ή ότι ανήκετε στην «Κοσμοπολίτικη Αριστερά» όπως έλεγε ο Γερμανός κοινωνιολόγος Ούλριχ Μπέκ.

Και επειδή ούτε τα σύννεφα δυσκολεύουν την όρασή μας, ούτε η μνήμη μας λειτουργεί επιλεκτικά, αλλά ούτε και οι σειρήνες της προπαγάνδας σας μας παραμυθιάζουν, πάψτε επιτέλους να χύνετε κροκοδείλια δάκρυα ταΐζοντας με καρυκευμένες δόσεις συμπόνιας τον λαό γιατί, μπορεί να αργήσαμε, αλλά σας καταλάβαμε. Το να ψάχνετε - δακρυρροώντας ένα εξαγνιστικό άλλοθι, ως τεκμήριο της καλής σας πρόθεσης, για να κρατάτε σε καταστολή τους πολίτες προσπαθώντας να τους πείσετε ότι, αναγκαστήκατε να τους κόψατε τις συντάξεις - για να μην τις κόψετε, αναγκαστήκατε να τους κόψατε τους μισθούς - για να μην τους κόψετε, αναγκαστήκατε να τους βυθίσετε στον όλεθρο - για το καλό τους, μου θυμίζει τους στίχους του Γιάννη Μηλιώκα:
Με καλοσύνη και στοργή να με χτυπάνε
για το καλό μου - για το καλό μου
ώσπου δεν άντεξε στο τέλος το μυαλό μου

ΥΣ. Μια υπενθύμιση, επί των ημερών του ΣΥΡΙΖΑ δεν άντεξε το μυαλό και οδηγήθηκαν στην αυτοκτονία 2500 συμπολίτες μας.