ΣΠΑΡΤΗ. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελκματιών, Βιοτεχνών κι Εμπόρων Λακωνίας κ. Σωτήρης Ροϊνός με ανάρτησή του στο facebook παρεμβαίνει στο θέμα της απομάκρυνσης των ΑΕΙ – ΤΕΙ από την Σπάρτη.

«Αυτή η απαράδεκτη και εξοργιστική αδικία εις βάρος της Σπάρτης και της Λακωνίας που προέκυψε από την πρόταση της Επιτροπής Γαβρόγλου για την αναδιοργάνωση των Σχολών της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Πελοπόννησο θα πρέπει να ενώσει τους πάντες σε ένα κοινό Στόχο.

Οι καιροί περίεργοι και πονηροί. Όποιος εν ενεργεία θεσμικός εκπρόσωπος ή εν δυνάμει υποψήφιος στις προσεχείς - αυτοδιοικητικές και βουλευτικές - εκλογές καταθέτει την αγωνία και την πρότασή του για το φλέγον θέμα των ημερών θεωρείται - δικαίως, ή αδίκως τις περισσότερες φορές - ότι κινείται σε ιδιοτελές και μικροπολιτικό πλαίσιο. Μια υφέρπουσα εκτόξευση απόδοσης ευθυνών από τους πάντες προς τους πάντες είναι διάχυτη αυτές τις ημέρες.

Από την άλλη, οι μέρες και κυρίως οι - βραδέως κινούμενες - εξελίξεις που ακολούθησαν της Σύσκεψης (30/11/2018) Θεσμικών, Παραγωγικών και Κοινωνικών Φορέων για το Μέγα αυτό Θέμα δείχνουν ότι δεν το έχουμε το θέμα.
Ακριβώς λοιπόν, θα πρέπει να ξαναβρούμε άμεσα το δρόμο μας.
Τα περιθώρια σφιχτά.
Μένουμε και παλεύουμε με το αίτημα να παραμείνει η Νοσηλευτική και το Τμήμα του ΤΕΙ, και, άντε να μας δώσουν μια σχολή Διατροφολογίας, ή κάτι άλλο;
Ή θα πρέπει στον επικείμενο διάλογο με τον Υπουργό να είμαστε έτοιμοι και με σαφήνεια να διεκδικήσουμε - πέραν της παραμονής των υφιστάμενων Σχολών - συγκεκριμένα παραπάνω πράγματα σε ένα πλαίσιο με κριτήρια επιστημονικά, ισονομίας και εφαρμογής της ίσης αντιμετώπισης όλων των Νομών της Πελοποννήσου;
Η εκ νέου διενέργεια Σύσκεψης με τη συμμετοχή και ηγεσία του Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου φαντάζει αναγκαία προκειμένου να ξαναβρούμε το δρόμο μας και ποια ακριβώς θα είναι τα παραπάνω πράγματα που σθεναρά και δικαίως θα πρέπει να διεκδικήσουμε».