ΣΠΑΡΤΗ. Στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου ο Δήμος Σπάρτης βράβευσε τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου συμπολίτες, που άφησαν και συνεχίζουν να αφήνουν το ιδιαίτερο αποτύπωμά τους στο πολιτιστικό και αθλητικό γίγνεσθαι της πόλης.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν ο φωτογράφος, Κοσμήτωρ της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης, με μεγάλη προσφορά σε θέματα κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα της περιοχής κ. Νίκος Γεωργιάδης, οι 11 Λάκωνες που έχουν τερματίσει διαχρονικά στο «Σπάρταθλον», καθώς και τα μέλη της Λέσχης Φωτογραφίας Σπάρτης (ΛΕΦΩΣ).

Την εκδήλωση άνοιξε ο Δήμαρχος Σπάρτης και η διαδικασία βράβευσης ξεκίνησε με την ομιλία του Καθηγητή του Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γιάννη Πίκουλα, αναφορικά με το έργο του κου Γεωργιάδη.

Ακολούθησε η απονομή τιμητικών πλακετών στους Σπαρταθλητές. Συγκεκριμένα βραβεύθηκαν οι ακόλουθοι: Κώστας Μιχαλόπουλος, Γιάννης Δημόπουλος, Χρήστος Μασούρας, Σταύρος Σταυρόπουλος, Κώστας Λαμπρινός, Νίκος Κωσταρίδης, Θύμιος Κωσταρίδης, Σπύρος Θεοδοσόπουλος. Να σημειωθεί, πως πλακέτες θα αποσταλούν και στους Στέλλα Μαρκάκου, Τάσο Τσουλόγιαννη και Παναγιώτη Καραλιά, οι οποίοι δεν κατάφεραν να παρευρεθούν.

Τέλος, ο Πρόεδρος της ΛΕΦΩΣ Ηλίας Περγαντής, παρέλαβε πλακέτα και τη σημαία του Δήμου, η οποία «επισφράγισε» την ανακήρυξη της Λέσχης σε επίτιμο πρεσβευτή του Δήμου. Άπαντες οι βραβευθέντες, απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα του ακροατηρίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο π. Γεώργιος Μπλάθρας, ο Βουλευτής Λακωνίας κος Αθανάσιος Δαβάκης, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κος Ηλίας Στρατηγάκος, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Σπάρτης Σπύρος Μοιράγιας, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, διατελέσαντες Δήμαρχοι Σπάρτης, πρόσωπα από το οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον των τιμώμενων.