ΣΠΑΡΤΗ. Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος (Ε.Ο.Σ.) Σπάρτης πραγματοποιεί ορειβατική εξόρμηση στον Ταΰγετο, την Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου 2018, στη διαδρομή Λακκώματα - Τσάρκος - Σπανακάκι, με επιστροφή από τα ίδια.

Ο βαθμός δυσκολίας είναι Β (Μέτρια) ή Δ ((δύσκολη) χρήση κραμπόν, πιολέ).

Η διάρκεια της πορείας είναι περίπου 7 ώρες. Oι αναγραφόμενες ώρες υπολογίζονται κατά προσέγγιση και εξαρτώνται από τις καιρικές συνθήκες, την ποιότητα του χιονιού και την ομοιογένεια της ομάδας.

Αναχώρηση θα γίνει στις 7.30 το πρωί της Κυριακής με ΙΧ αυτοκίνητα από το Κλειστό Γυμναστήριο για Αναβρυτή - Λακκώματα. (Η πρόσβαση στα Λακκώματα υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρχουν χιόνια σε αυτό το υψόμετρο).

Απαραίτητα για τη συμμετοχή: η πολύ καλή φυσική κατάσταση και ο κατάλληλος εξοπλισμός και γνώσεις χειμερινού βουνού με δεδομένες τις πρόσφατες αλλά και πιθανές νέες χιονοπτώσεις (οπωσδήποτε αδιάβροχα ορειβατικά άρβυλα, γκέτες, κραμπόν, πιολέ).

Oι αρχηγοί των αναβάσεων μπορούν να αποκλείσουν από τη διαδρομή άτομα, για τη δική τους ασφάλεια, που δεν είναι εφοδιασμένα με τον απαιτούμενο κατά περίπτωση ατομικό εξοπλισμό, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της ανάβασης ή για οποιοδήποτε άλλο βάσιμο λόγο, καθώς επίσης να τροποποιήσουν ή να ακυρώσουν την ανάβαση αν οι καιρικές συνθήκες είναι αρνητικές.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στους συντονιστές στα τηλ. 6974098419 (Κώστας Λαγανάς) και 6973537944 (Σπύρος Λιναρδάκης) το αργότερο μέχρι το βράδυ της Παρασκευής 14/12.