ΛΑΚΩΝΙΑ. Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Λακωνίας, ενημερώνει τα μέλη και τους Λάκωνες πολίτες ότι τις τελευταίες μέρες διαδραματίζεται ένας κυκεώνας δημοσιευμάτων και σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και ένας λεκτικός πόλεμος για τους υπαίτιους της επικείμενης απομάκρυνσης από τη Σπάρτη του τμήματος του ΤΕΙ Πελοποννήσου και της Νοσηλευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Όπως αναφέρεται στο σχετικό δελτίο τύπου «για μία ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι οι αρμόδιοι φορείς και οι εκπρόσωποί τους δε στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.

Το Επιμελητήριο Λακωνίας έχει ως πάγια θέση του την παραμονή των σχολών, καθώς και την ενίσχυσή τους με άλλες που σχετίζονται με το νομό μας, θέση την οποία έχει καταθέσει και στον Υπουργό Παιδείας.

Το Επιμελητήριο Λακωνίας στήριζε πάντα και στηρίζει προσπάθειες, καθώς και τη δημιουργία υποδομών στο νομό ως εχέγγυα για την οικονομική ανάπτυξη, αλλά και την πολιτιστική, επιστημονική και κοινωνική αναβάθμιση του τόπου. Πολλές φορές οι δράσεις του υπερέβαιναν ακόμη και των αρμοδιοτήτων που καθορίζει ο Επιμελητηριακός Νόμος με γνώμονα πάντα το συμφέρον του επιχειρηματικού κόσμου και της κοινωνίας.

Ο κίνδυνος της απομάκρυνσης των πανεπιστημιακών τμημάτων από την πρωτεύουσα του Νομού είναι απόρροια της αδυναμίας των υπευθύνων να διεκδικήσουν τα αυτονόητα για το καλό του τόπου.

Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, ο Σπουδαστικός Σύλλογος των φοιτητών του ΤΕΙ Πελοποννήσου στη Σπάρτη διεξήγαγε ψηφοφορία των φοιτητών με θέμα την παραμονή ή όχι του ΤΕΙ στη Σπάρτη κάνοντας χρήση, κατόπιν αίτησης προς το Επιμελητήριο, της αίθουσας του Επιμελητηρίου. Οι αίθουσες του Επιμελητηρίου ανέκαθεν ήταν και είναι προσιτές για τη διεξαγωγή αρχαιρεσιών και λοιπών δραστηριοτήτων των συλλόγων και των φορέων και η παραχώρησή τους θεωρείται από την Διοίκηση του Επιμελητηρίου ως προσφορά στον τόπο. Το αρνητικό αποτέλεσμα της εν λόγω ψηφοφορίας δε δύναται, με καμία λογική σκέψη, να συσχετιστεί με την παραχώρηση της αίθουσας.

Οι φορείς θα πρέπει να προβληματιστούν με το αποτέλεσμα αυτό, παρά το πολύ μικρό ποσοστό των συμμετεχόντων φοιτητών, να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να συνειδητοποιήσουν πως η διατήρηση των σχολών θα πρέπει να διεκδικηθεί μαζικά και παράλληλα με τη δημιουργία υποδομών που λείπουν από το νομό μας, όπως φοιτητική εστία, αναβάθμιση των δομών υγείας και άλλα.

Το Επιμελητήριο Λακωνίας, πιστό στις αρχές του, θα συνεχίσει τις προσπάθειες και τις επαφές για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων του τόπου και θα είναι ανοιχτό σε συνεργασίες με φορείς που μπορούν να απαιτήσουν ένα καλύτερο μέλλον για τη Λακωνία του αύριο».