Πούλησαν λάδι από υπεραιωνόβιες ελιές στην απίστευτη τιμή των 1.020 €/λίτρο!

Πόσο μπορεί να πουληθεί ελαιόλαδο από ελιά που ίσως φύτεψε ο Βασιλιάς Λεωνίδας της Σπάρτης;13-12-2018 08:53   

Υπερπολύτιμο αποδείχτηκε ελαιόλαδο που παράγεται από υπεραιωνόβιες ελιές στην Ιεράπετρα, καθώς, σε δημοπρασία που έγινε προ ημερών στην Ολλανδία, πωλήθηκε έναντι 1.020 ευρώ ανά λίτρο!
Το λάδι που «ταξίδεψε» στην Ολλανδία, και παρουσιάστηκε στην ετήσια ημέρα γιορτής για το Αγροτικό Μουσείο του Ααλσμίρ, προήλθε από τις ελιές της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης (ΚοιΝΣΕΠ) «Επτάστικτος» στην Ιεράπετρα.
Η συλλεκτική συσκευασία του μισού λίτρου μπήκε στην αίθουσα του δημοκρατικού ρολογιού ενώπιον των πλειοδοτών και μετά την περιγραφή του παρουσιαστή μπήκε στη διαδικασία της πλειοδοσίας φτάνοντας το μέγιστο προσφερόμενο ποσόν της βραδιάς, τα 510.00 ευρώ.

Η «Επτάστικτος» ανακοίνωσε ότι αποφάσισε να συμμετέχει στη συγκεκριμένη εκδήλωση «σαν ελάχιστο φόρο τιμής προς τον αείμνηστο Ολλανδό Παύλο Κούπερ που έφερε την άνθηση της θερμοκηπιακής αγροτικής παραγωγής στον τόπο μας».
Mπορεί να αναλογιστεί κανείς πόσο μπορεί να πουληθεί ένα λίτρο extra extra παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο από υπεραιωνόβια ελιά οι ρίζες της οποίας είναι σφιχταγκαλιασμένες με τα μάρμαρα που πατούσε ο Βασιλιάς Λεωνίδας και οι 300 της Σπάρτης;

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ