ΣΠΑΡΤΗ. Οι Λακωνικές αρχές, συμπεριλαμβανομένων των εκπροσώπων των επαγγελματικών και παραγωγικών τάξεων φαίνεται ότι παρόλο που είναι στην καρδιά των εξελίξεων, της διαμόρφωσης ιδεών και δρομολόγησης εξελίξεων δεν κατόρθωσαν, μέχρι στιγμής, να αποτρέψουν τις δυσάρεστές εξελίξεις σχετικά με την απομάκρυνση των Σχολών ΑΕΙ και ΤΕΙ. Βέβαια ο ρόλος τους αποδεικνύεται πάντα επικουρικός και τέτοιος φαίνεται, δυστυχώς, ότι θα παραμείνει.

Όταν το notospress.gr πριν από 3 μήνες, για πολλοστή φορά, προειδοποιούσε τους φορείς ότι επίκειται μεταφορά των σχολών ΑΕΙ και ΤΕΙ φαίνεται ότι κανείς δεν είχε λόγο να αντιδράσει. Άχνα… Σήμερα κάποιοι χάνουν το δάσος γιατί κοιτούν το δένδρο, στοχεύοντας μάλιστα στο notospress.gr.

Eίναι πράγματι απογοητευτική η στάθμη ετοιμότητας αλλά και τα αντανακλαστικά εκείνων που έχουν την ευθύνη για την προκοπή και πρόοδο του τόπου και της κοινωνίας.

Με αφορμή δημοσίευμα του notospress.gr άνοιξε μια πολεμική που προσπαθεί να πλήξει, έμμεσα ή άμεσα, τόσο την αξιοπιστία όσο και την ανεξαρτησία του μέσου η οποία, όπως και άλλες όταν είναι άδικες και πρόχειρες, θα καταλήξει στον ίδιο κάδο αδρανών υλικών.

Σχόλια στο facebook, τηλεφωνήματα και συζητήσεις χαρακτηρίζουν το σχετικό δημοσίευμα του noptospress.gr πρόχειρο, σκόπιμο, κακό, ύποπτο, βλαβερό, κ.λ.π.
Ποιο είναι λοιπόν το επίμαχο δημοσίευμα:
«Σοκ! Το 70% των φοιτητών ΤΕΙ Σπάρτης θέλει τη Σχολή στην Τρίπολη!

ΣΠΑΡΤΗ. Δημοσιεύουμε τα αποτελέσματα ψηφοφορίας, με επιφύλαξη αφού πηγή αποτελεί το facebook. Ωστόσο το γεγονός και μόνον ότι η ψηφοφορία έγινε στα γραφεία του Επιμελητηρίου Λακωνίας, στη Σπάρτη, αποτελεί μια ελάχιστη εγγύηση για την εγκυρότητα της διαδικασίας.
Σύμφωνα λοιπόν με όσα έχουν αναρτήσει φοιτητές του ΤΕΙ Σπάρτης, στις 8 Δεκεμβρίου σε κάλπη που στήθηκε στα γραφεία του Επιμελητηρίου στη Σπάρτη, οι φοιτητές εξέφρασαν ελεύθερα την άποψή τους για το αν η Σχολή του ΤΕΙ πρέπει να παραμείνει στη Σπάρτη ή να μεταφερθεί στην Τρίπολη.
Έχουν σημασία τα ερωτήματα που τέθηκαν όπως επίσης και το αν ο αριθμός των συμμετεχόντων στην ψηφοφορία αποτελεί αριθμό που εγγυάται την έκφραση γνώμης που πράγματι αντιπροσωπεύει τους φοιτητές.
Αποτελέσματα από την ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Λακωνίας 8/12/2018
Ψηφίσαν : 141
Έγκυρα : 138
Άκυρα : 3
1) Συμφωνούμε να μεταφερθούμε στην Τρίπολη και η Σχολή να μετανομαστεί σε πολυτεχνική Σχολή ΑΕΙ.
Ψήφοι : 96
2) Η Συμφωνούμε η Σχολή να παραμείνει στην Σπάρτη και να δημιουργηθεί 23ο τμήμα ΑΕΙ με την Ονομασία Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής.
Ψήφοι : 42
Σχολιάζουν οι φοιτητές: «Η Δημοκρατία νίκησε . Από αύριο θα δουλέψουμε όλοι μαζί για ένα μεταβατικό στάδιο που θα μας συμφέρει όλους . Καλή Δύναμη!»
Οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν τους την γνώμη των φοιτητών.»


Από που προκύπτει, λοιπόν, ότι το Επιμελητήριο σχετίζεται ή εμπλέκεται στη διαμόρφωση του αποτελέσματος; Το αν το notospress.gr και κάθε λογικός και καλοπροαίρετος πολίτης εκτιμά ότι μια ψηφοφορία που γίνεται στην αίθουσα του Επιμελητηρίου ενδέχεται να είναι πιο έγκυρη ως διαδικασία από μια ψηφοφορία π.χ. σε ένα café, γιατί αυτό καταδεικνύει ίσως μεγαλύτερη τάξη, οργάνωση και υπευθυνότητα των φοιτητών, αυτό δεν πρέπει να ανησυχεί εκείνους που παραχωρούν την αίθουσα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Άραγε γιατί μια ψηφοφορία να γίνεται στην αίθουσα του Επιμελητηρίου και όχι σε μια Σχολή ή σε ένα café της πόλης;
Η εκτίμηση ότι η τέλεση μιας ψηφοφορίας σε μια αίθουσα είτε του Επιμελητηρίου, είτε ενός Δήμου, είτε ενός Συλλόγου μπορεί να αποτελεί ελάχιστη εγγύηση για την τήρηση μιας διαδικασίας είναι κάτι που μπορεί, πρέπει, ευχόμαστε και εικάζουμε ότι μπορεί να ισχύει. Αλίμονο αν είναι αλλιώς… Αν υπάρχουν ενδείξεις ότι οι αίθουσες αυτές παραχωρούνται για την υλοποίηση διαδικασιών που δεν είναι έγκυρες, δεν είναι ασφαλείς και δεν είναι τελικά και ωφέλιμες αυτό είναι κάτι που δεν αφορά πρωτίστως τα ΜΜΕ αλλά τις Αρχές.

Οι αρχές λοιπόν αυτό με το οποίο πρέπει να ασχοληθούν είναι το δάσος και όχι το δένδρο, δηλαδή είναι αυτό καθ΄ αυτό το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και οι αιτίες του και όχι η εκτίμηση για την ασφάλεια της διαδικασίας. Εκτός και αν δεν αποδέχονται το αποτέλεσμα ως έγκυρο και ασφαλές, οπότε υπάρχει θέμα…