ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. «Είναι από τις περιπτώσεις εκείνες που αξίζει όχι μόνο να επαινέσεις, αλλά αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για όλους εμάς» γράφει το monemvasianews.gr.

«Πρόκειται για τον 8χρονο Thomas από την Ολλανδία, ο οποίος τρέφει ιδιαίτερη αγάπη για τα ζώα, ενώ παράλληλα έχει υιοθετήσει ένα σκυλάκι από το καταφύγιο της Μονεμβασίας».

«Ένα video στο YouTube για τα αδέσποτα, ήταν αρκετό για να κάνει την καρδιά μου να κτυπά δυνατά και ήθελα να κάνω κάτι γι αυτά, με την υποστήριξη των γονιών μου», ανέφερε ο Thomas μιλώντας στο monemvasianews.gr.

Έτσι ο μικρός Ολλανδός αξιοποιώντας το χόμπυ του, έφτιαξε αρκετά κέικ με ιδιαίτερα και μοναδικά σχήματα, τα οποία πούλησε σε ανθρώπους που όπως τόνισε «στηρίζουν το πάθος του για τα σκυλιά».

Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας ήταν η συλλογή 575€, τα οποία παρέδωσε την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018, στην πρόεδρο του φιλοζωικού Μονεμβασίας κα Χρυσούλα Καστανιά.

Τον μικρό Thomas, μαζί με την μητέρα του και την κα Καστανιά, υποδέχθηκε την ίδια ημέρα στο Δημοτικό Κατάστημα Μονεμβασίας ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Βουνελάκης, ο οποίος τον συνεχάρει για την πολύ αξιόλογη πρωτοβουλία του, επισημαίνοντας ότι «η κίνηση του αυτή είναι ένα μεγάλο μάθημα για τον καθέναν από εμάς».

Επίσης ο κ. Βουνελάκης του προσέφερε αναμνηστικά δώρα από το Δήμο Μονεμβασίας, ενώ η κα Καστανιά του παρέδωσε αναμνηστικό έπαινο, αναφέροντας: «Μικρέ Thomas σε ευχαριστούμε πολύ για αυτή σου την προσπάθεια. Η αγάπη σου για τα ζώα και η συμπαράσταση σου στο φιλοζωικό μας συγκινεί ιδιαίτερα και πάντα, θα σε έχουμε μέσα στη καρδιά μας».

Τέλος ο Thomas μας ανέφερε ότι όταν επιστρέψει σπίτι θα συνεχίζει να βοηθά τα αδέσποτα ζώα, ενώ παράλληλα υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να επισκεφθεί ξανά το επόμενο έτος το φιλοζωικό Μονεμβασίας.

Δείτε φωτορεπορτάζ στο monemvasianews.gr.