Γράφει ο Νίκος Πατσαρίνος*

Στις 4 Δεκέμβρη επρόκειτο να συζητηθεί ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Τρίπολης η αίτηση που κατατέθηκε από τον πληρεξούσιο δικηγόρο μου κ. Γιάννη Ορφανό, για την ακύρωση της απόφασης του Δημάρχου Παν. Νίκα, με την οποία καθαιρέθηκα από τμηματάρχης στο Δήμο Καλαμάτας. Αν και στον κ. Νίκα είχε κοινοποιηθεί αρκετά έγκαιρα η εν λόγω αίτηση ακύρωσης, επέλεξε, προφανώς εσκεμμένα, να μην καταθέσει φάκελο με τις προτάσεις του, με αποτέλεσμα να αναβληθεί η λήψη απόφασης για τις 7/5/2019!
Η φυγόπονη αυτή στάση - επιλογή του, μου επιβάλλει να υπογραμμίσω και να υπενθυμίσω ότι:
α) Στα αρμόδια όργανα της αυτοδιοίκησης απορρίφθηκαν τα επιχειρήματά του ενώ στους συλλογικούς της φορείς δεν βρήκαν από κανέναν απήχηση.
β) Είναι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της χώρας, αιρετός, γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει καμία παρανομία, να συνεχίζει να διώκει αιρετό και μετά την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της Επιτροπής του άρθρου 152.
γ) Αν πραγματικά πιστεύει ότι πρέπει να αλλάξει ο νόμος, όφειλε τόσο καιρό να έχει καταθέσει πρόταση αλλαγής, είτε στο Υπουργείο είτε στο πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΕ. Μια τέτοια πρόταση που, εάν εφαρμοζόταν, θα ίσχυε και για τους «δικούς του», θα μπορούσε να με βρει σύμφωνο. Κάτι τέτοιο όμως δεν έκανε, γιατί είναι «λίγος» για να σηκώσει το βάρος της αφαίρεσης του δικαιώματος του δημοσίου υπαλλήλου να ανταποκριθεί στις αυτοδιοικητικές του υποχρεώσεις και γιατί στο παρελθόν εξάντλησε ο ίδιος αυτό το δικαίωμα.
Επαληθεύεται ότι η δίωξή μου είναι πολιτική, κομματική και προσωπική για να επιτύχει το στόχο του, μπροστά στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου. Επειδή ο κ. Νίκας έρχεται από «τα παλιά», ποντάρει στον λαϊκισμό και τις εντυπώσεις. Θα τον καλούσα να «κατέβει από το καλάμι», να αφήσει την ιδιοτελή συμπεριφορά του, που χαρακτηρίζεται από «μεγάλα λόγια», αντιφάσεις και «κωλοτούμπες» και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα της αυτοδιοίκησης, που απαιτούν σοβαρότητα, υπευθυνότητα, σταθερή, δίκαιη, ισότιμη και αυτοδιοικητική στάση με επιχειρήματα και προτάσεις.
Να επισημάνω δε, με αφορμή τα πολλά μεγάλα λόγια που ακούστηκαν στην πρόσφατη εκδήλωση στήριξής του από τη Ν.Δ. στην Τρίπολη, ότι «τοπικό καθεστώς» στην Περιφέρεια δεν είναι μόνο ο κ. Τατούλης, ότι «η πολιτική επιβίωση πρέπει να γίνεται με κανόνες» και ότι η αγάπη για τους εργαζόμενους δεν πρέπει να εκφράζεται μόνο προς τους «δικούς του»!

*Πολιτικός μηχανικός - δημοτικός υπάλληλος, περιφερειακός σύμβουλος

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr