Ήταν Δεκέμβριος του 2010 όταν εμφανίστηκαν στον χώρο του διαδικτύου οι πρώτες αναρτήσεις του Notospress.gr.

Η ιδέα και προσπάθεια εκείνης της εποχής μετά από 8 χρόνια φαίνεται να δικαιώνεται. Ένας ικανός αριθμός πελατών και ένα μεγάλος αριθμός αναγνωστών εγκρίνει και ενθαρρύνει καθημερινά το έργο μας.

Η ενημέρωση των πολιτών μέσα από το διαδίκτυο χρειάζεται υπογραφή. Καταιγισμός ειδήσεων και πληροφοριών που δεν μπορεί να ελέγχει ο αναγνώστης και χρήστης αποτελούν πλέον απειλή.
Η λειτουργία ΜΜΕ στον χώρο του διαδικτύου με αρχές, κανόνες και όρους είναι αναγκαία όσο ποτέ.

Η ανάπτυξη και λειτουργία ενός περιφερειακού διαδικτυακού ΜΜΕ όπως το Notospress.gr δεν είναι ούτε απλή ούτε εύκολη.
Ανάμεσα στις συμπληγάδες του τοπικού και του περιφερειακού είναι αναγκασμένο να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις ενός κοινού με τοπικές ανάγκες και περιφερειακές αναζητήσεις. Πρέπει να αναδείξει θέματα και να προβάλει επιχειρήσεις με τον πιο εύστοχο και άμεσο τρόπο.

Συχνά η ανωριμότητα αρχών και εξουσιών που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν τις εξελίξεις καθιστά το δημοσιογραφικό έργο ενοχλητικό και κάποτε δυσάρεστο σε μια μορφή μέσου που πρέπει κατά κανόνα να αναδεικνύει τις θετικές και εύπεμπτες ειδήσεις.

Το Notospress.gr ολοκληρώνει τον 8ο χρόνο λειτουργίας του.

Πολλές χιλιάδες θέματα, ρεπορτάζ και φωτογραφίες έχουν γεννηθεί, αναδειχθεί και κοινοποιηθεί από την διαδικτυακή εφημερίδα της νότιας Πελοποννήσου.
Με συνέπεια και στάση αταλάντευτη καθημερινά ρέουν ειδήσεις, σχόλια και πληροφορίες που δημοσιεύονται χωρίς υποβολή και χωρίς υπερβολή.

Η ομάδα στελεχών του μπορεί να καυχάται ότι πρώτη αυτή ανέδειξε, αποκάλυψε και υπηρέτησε θέματα κρίσιμα και κύρια για την κοινωνία της Λακωνίας και της Πελοποννήσου. Χωρίς «εκπτώσεις» και χωρίς «όρους». Ο,τι δεν υπάρχει στις σελίδες του notospress.gr οφείλεται στην άρνηση μας για συναλλαγή ή για επίχρυση ομηρία.

Το Notospress.gr εκ των πραγμάτων και εξ ανάγκης το 2019 θα περάσει σε μια νέα εποχή, τόσο λειτουργίας όσο και ανοικτών στρατηγικών συνεργασιών. Με την εμπειρία των στελεχών του, με την συνεπή παρουσία του και με την ευχέρεια κινήσεων στοχεύει σε ακόμα μεγαλύτερες επιδόσεις και σε πιο καλά αποτελέσματα, πρώτα για τους αναγνώστες και στη συνέχεια για τα στελέχη του.

Συμμαχίες, εποικοδομητικές συνεργασίες και ανάπτυξη είναι ο στόχος για το 2019, προκειμένου για μια ακόμα περίοδο να διασφαλιστεί η αντικειμενικότητα και η ανεξαρτησία της ενημέρωσης και η πληρότητα πληροφόρησης που παρέχει.