Ένα μικρό τελετουργικό ευεξίας που αγαπάς, είναι το μανικιούρ. Άλλωστε, τα περιποιημένα χέρια έχουν τη δύναμη να ανεβάζουν τη διάθεση και να αναβαθμίζουν την εμφάνισή σου στο λεπτό. Αν όμως, έχεις παραιτηθεί από την προσπάθεια επειδή δεν μπορείς ποτέ να διατηρήσεις το μανικιούρ σου ανέπαφο για πάνω από 24 ώρες, ίσως αυτό το άρθρο σου αλλάξει τη ζωή.

Μπορεί να μοιάζει ασήμαντο, όμως όταν κάθε λίγο ξοδεύεις χρήματα σε νέα βερνίκια ή επαγγελματικά ραντεβού, με αποτέλεσμα που ποτέ δεν έχει διάρκεια, δεν μπορεί παρά να σε πιάνει ένα παράπονο.

Ο λόγος για τον οποίο κανένα βερνίκι, όσο σταθερό κι αν είναι, δεν...στεριώνει στα νύχια σου είναι το pH. Το πρόβλημα αυτό οφείλεται στο ότι, κάποιοι από εμάς έχουμε λιπαρά νύχια, δηλαδή το δέρμα μας έχει υψηλό pH, και άρα προκαλεί την έκκριση περισσότερου σμήγματος στην επιφάνεια των νυχιών. Αυτό που συστήνουν οι ειδικοί είναι λοιπόν, ένα προϊόν που ρυθμίζει το pH των νυχιών.

Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, οι περισσότερες εταιρείες βερνικιών έχουν ένα τέτοιο προϊόν στη γκάμα τους. Αναζήτησε ένα προϊόν που να γράφει πως ισορροπεί το pH και αφυδατώνει την επιφάνεια των νυχιών και άπλωσέ το στα νύχια σου ακριβώς πριν περάσεις το βερνίκι της επιλογής σου. Δοκίμασε το tip και θα μας θυμηθείς.