Γράφει ο Θάνος Ορφανός

Στην ανθρωπολογία μας διδάσκουν πώς όταν αρρωσταίνει ο άνθρωπος γίνεται λιποτάκτης.

Αναμφίβολα ο ανθρώπινος πόνος με την εκδήλωση μιας ασθένειας ωθεί κατά κάποιο τρόπο τον ανθρωπό σε φυγή, που τον οδηγεί τόσο εκείνον όσο και τους οικείους του σε αγωνία για ζωή.
Οι δόμες της δημόσιας υγείας τόσο στο νομό μας όσο και σε όλόκληρη τη χώρα, κακά τα ψέματα και παρά τα βήματα που έχουν γίνει, δεν είναι σε καλή κατάσταση.

Ο λαός μας χρόνια ακούει για θυσίες που θα πιάσουν τόπο και το αποτέλεσμα είναι μια στασιμότητα,
Αλλά τούτη την ώρα, που η χώρα φαίνεται να βγαίνει από μια πρωτοφανή οικονομική κρίση πρέπει να μιλήσουμε για το ρόλο και τη σημασία του δημόσιου τομέα μέσα από ένα αποτελεσματικό σύστημα υγείας.
Και σε αυτό το εγχείρημα, σε αυτή την κοινή προσπάθεια, σε αυτό το στόχο, χρειάζεται όραμα και σχέδιο από τους φορείς και το πολιτικό προσωπικό και όχι οι αψιμαχίες.

Πιο συγκεκριμένα για το νομό χρειάζεται η ενίσχυση της πρωτοβάθμιας μονάδας υγείας, η ενημέρωση για την πρόληψη ασθενειών όπως ο καρκίνος του μαστού που μαστίζει πολλές νέες γυναίκες στον τόπο μας, να γίνουν βήματα για την αντιμετώπιση των ψυχικών παθήσεων, να υπάρξουν καλά στελεχωμένα νοσοκομεία με προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές για την αντιμετώπιση όλων των ασθενειών.

Για την υλοποίηση των ανωτέρω οφείλουμε όλοι να δράσουμε μέσα από τη δημόσια διαβούλευση, με σκοπό την παροχή υψυλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας σε όλους τους Λάκωνες.

Το αγαθό της υγείας είναι δικαίωμα για κάθε Λάκωνα και αυτό δεν πρέπει να παρερμηνεύεται.

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr