ΣΠΑΡΤΗ. Τις επόμενες ημέρες θα έχετε την ευκαιρία μέσα από το notospress.gr να απολαύσετε την μοναδική βραδιά που επεφύλασσε στο κοινό ο Σύλλογος Φίλων της Μουσικής «Η Ταϋγέτη».
Πάνω από 330 άτομα είχαν την τύχη να απολαύσουν την μουσική πανδαισία και τη φιλοξενία του Συλλόγου, στο κέντρο Αλάμπρα, στη Σπάρτη, το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κώστας Κοτσώνης υποδέχθηκε το κοινό της Σπάρτης που έσπευσε να μετέχει σε ένα ακρόαμα αφιερωμένο τόσο τον τρομπετίστα – συνθέτη Γιώργο Μουζάκη όσο και στο καλό ελληνικό τραγούδι.
Ηθικός και φυσικός αυτουργός αυτού του εξαιρετικού προγράμματος ήταν η μαέστρος της Ταϋγέτης κ. Φωτεινή Δημάκου – Σακέττα που πέρα από την προσαρμογή των τραγουδιών για την απόδοσή τους από τετράφωνη μικτή χορωδία, ταυτόχρονα εμπλούτισε το πρόγραμμα περίτεχνα και επιλεκτικά με την διακριτική μαντολινάτα του Συλλόγου και ταλαντούχους μουσικούς. Την μαντολινάτα πλαισίωσαν οι μουσικοί δάσκαλοι μαντολίνου Πέτρος Παππάς και Σάββας Αραβανής, ενώ στο σαξόφωνο εντυπωσίασε ο Σπύρος Οικονομάκης. Εξαιρετική η στάθμη ποιότητας του ήχου που επιμελήθηκε η ομάδα των Κ., Θ. και Δ. Ψυχογιού.

Αν όλοι αποτέλεσαν ένα καλοκουρδισμένο σύνολο αυτοί που διακρίθηκαν και συγκίνησαν ήταν η μαέστρος κ. Φωτεινή Δημάκου – Σακέττα, τόσο στο πιάνο όσο και στο εκφραστικό ακορντεόν, ο βετεράνος και ακριβοθώρητος κορνετίστας Σούλης Σακέττας και φυσικά ο αγαπημένος ερμηνευτής, όλων των Σπαρτιατών, Νίκος Ψυχογιός.

Περισσότερα στοιχεία για αυτή τη γιορτή της μουσικής θα παρακολουθήσετε στο σχετικό video του notospress.gr, τις επόμενες ημέρες.
Σήμερα παρουσιάζουμε το φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση.

Αν συχνά ο λογισμός των περισσότερων ανθρώπων εγκλωβίζεται στην μοναχικότητα και αποστρέφεται την κοσμικότητα αυτό συμβαίνει ίσως διότι άλλο τόσο συχνά απογοητεύονται από την μετριότητα, την προχειρότητα των καλλιτεχνικών προτάσεων και τη ρηχότητα των κοσμικών εκδηλώσεων.
Η «Ταϋγέτη» μπορεί να καυχιέται ότι έχει τον τρόπο, και το δικαίωμα, να επαναφέρει το φιλόμουσο κοινό σε μουσικούς δρόμους ωφέλιμους και σε κοσμικές συναντήσεις περιεκτικές.

Η μουσική βραδιά της 1ης Δεκεμβρίου 2018 καταγράφεται σε αυτές τις ολίγες που αποτελούν ορόσημο στην πραγματική ψυχαγωγία με απόλυτο σεβασμό στα περιθώρια που έχουν οριοθετήσει οι πρωτοκλασάτοι Σπαρτιάτες μουσικοί όπως ο αείμνηστος Μιχάλης Μαχαίρας.