«Θα αποτρέψουμε την μεταφορά της Λαϊκής Σπάρτης»04-12-2018 08:19   

ΣΠΑΡΤΗ. O Σύλλογος Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Πωλητών Λαϊκών Αγορών νομού Λακωνίας με τον διακριτικό τίτλο «ΓΑΙΑ»

Αντιτίθεται στην μεταφορά της Λαϊκής της Τετάρτης στον Νέο Κόσμο Σπάρτης. Σε ανακοίνωση – πρόσκληση που υπογράφει ο πρόεδρος του Συλλόγου Σταύρος Λιακάκος αναφέρονται τα εξής:

«Αγαπητέ Καταναλωτή,
Ο Δήμος Σπάρτης, με αφορμή αίτημα μίας μικρής μερίδας πολιτών της, έχει ξεκινήσει την διαδικασία για την μεταφορά της Λαϊκής Αγοράς την ημέρα Τετάρτη, από τον χώρο που διεξάγεται σήμερα και στον οποίο γίνεται για αρκετές δεκαετίες, σε δύο άλλους χώρους, στις συνοικίες Λάκκα και Νέος Κόσμος (πλατεία Σαϊνόπουλου) 4 φορές το μήνα, με την αιτιολογία ότι αυτό θα εξυπηρετήσει την ανάπτυξη των εν λόγω περιοχών αλλά και ότι θα βελτιώσει τις συνθήκες παροχής υπηρεσιών στους καταναλωτές.

Όμως, η εν λόγω μεταφορά επιχειρείται χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το συμφέρον του συνόλου των κατοίκων της πόλης, το συμφέρον του καταναλωτικού κοινού (ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝ!), το συμφέρον του εμπορικού κόσμου της Σπάρτης και το συμφέρον όλων εμάς που τροφοδοτούμε την Λαϊκή με προϊόντα.

Συνοπτικά:
-η απόσταση των δύο συγκεκριμένων περιοχών από το κέντρο της πόλης της Σπάρτης είναι μεγάλη, τέτοια που καθιστά την πρόσβαση από άλλες συνοικίες της πόλης δύσκολη. Εξάλλου ΔΕΝ προβλέπονται σε αυτές ιδιαίτεροι χώροι στάθμευσης που θα εξυπηρετήσουν τον καταναλωτή.

-η έλευση των καταναλωτών στο κέντρο της πόλεως για την Λαϊκή, τους δίνει πρόσβαση και σε ένα μεγάλο αριθμό εμπορικών καταστημάτων που λειτουργούν γύρω από την Λαϊκή και καλύπτουν τις ανάγκες του καταναλωτή. Στις ανωτέρω συνοικίες τέτοια δυνατότητα ΔΕΝ θα υπάρχει, ούτε βεβαίως θα υπάρξει διότι κανείς ΔΕΝ θα ανοίξει μία επιχείρηση για τις δύο φορές το μήνα που θα γίνεται η Λαϊκή στις εν λόγω περιοχές.

-με την μεταφορά της Λαϊκής ΔΕΝ βελτιώνονται οι συνθήκες υπό τις οποίες αυτή γίνεται π.χ. η δημιουργία ενός στεγασμένου χώρου ειδικά για την Λαϊκή, ενώ, από την άλλη, οι προτάσεις μας για βελτίωση της υφιστάμενης Λαϊκής ΔΕΝ εισακούγονται π.χ. δημιουργία θέσεων προσωρινής στάθμευσης, αστική συγκοινωνία που θα κάνει το γύρω της πόλης και θα εξυπηρετεί όλες τις συνοικίες της κ.α. Εξάλλου, ιδιαίτερα στην περιοχή του Νέου Κόσμου (πλατεία Σαϊνόπουλου), ο χώρος που προβλέπεται για την Λαϊκή ΔΕΝ επαρκή καν για την τοποθέτηση αντίστοιχου αριθμού πωλητών με αυτόν της υφιστάμενης (150).  

Λόγω των ανωτέρω ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ και Σε ΚΑΛΟΥΜΕ  να μας στηρίξεις για να αποτρέψουμε την εφαρμογή ενός τέτοιου δυσάρεστου για όλους μας μέτρου».

 
Αποστολή της δικής σου   είδησης   ή   αγγελίας
 
 

Τιμές Καυσίμων ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Εφημερεύοντα Φαρμακεία ΛΑΚΩΝΙΑΣ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ