ΑΘΗΝΑ. Ανύπαρκτα οικόπεδα και διαμερίσματα πουλούσε, μαζί με τους συνεργούς του, σε ανυποψίαστους πολίτες, φεσώνοντάς τους, ένας 63χρονος απατεώνας από τη Μάνη που είχε κάνει το «διδακτορικό» του δίπλα στον «πρύτανη» του είδους, ο οποίος τη δεκαετία του 1990 είχε στήσει το κόλπο με τα ομόλογα της Εθνικής Τράπεζας!

Με την τεχνογνωσία που είχε, ο 63χρονος έστησε το δικό του κόλπο, ωστόσο οι έμπειροι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών κατάφεραν να εξιχνιάσουν τις απάτες και να συλλάβουν τόσο τον εμπνευστή τους όσο και τους συνεργούς του, συνολικά πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και μια μεσίτρια από το κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα, ο 63χρονος μανιάτης μαζί με τη μεσίτρια, που θεωρείται άμεση συνεργός του, έβαζε αγγελίες στο διαδίκτυο για διαμερίσματα κυρίως στην περιοχή της Κυψέλης και του κέντρου, τα οποία πωλούσε σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές. Τα διαμερίσματα ήταν υπαρκτά, με τη διαφορά ότι οι ιδιοκτήτες τους δεν τα πωλούσαν και η αγγελία έμπαινε εν αγνοία τους! Πάντως, κάποια από αυτά και τα οικόπεδα φέρεται ότι ανήκαν σε φίλους και γνωστούς του απατεώνα, και εξετάζεται αν η δημοσίευση της αγγελίας γινόταν εν γνώσει τους.

Από τις πωλήσεις «μαϊμού» διαμερισμάτων τα μέλη της σπείρας αποκόμισαν 200.000 ευρώ, ενώ από πλαστές και ακάλυπτες επιταγές 400.000 ευρώ. Μάλιστα, οι αστυνομικοί τούς πρόλαβαν την τελευταία στιγμή, πριν τσεπώσουν 6.000.000 ευρώ πουλώντας μια συστοιχία οικοπέδων στα νότια προάστια.

Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος πλαστά έγγραφα, πληρεξούσια, τίτλοι ιδιοκτησίας, σφραγίδες, ταυτότητες, εικονικά τιμολόγια και δελτία αποστολής, αντίγραφα επιταγών, γραμμάτια άνω των 50.000 ευρώ, τοπογραφικά διαγράμματα, φωτογραφίες αγροτεμαχίων και διαμερισμάτων και ένα αυτοκίνητο.