ΣΠΑΡΤΗ. Ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα, πανοσ. αρχιμανδρίτη, π. Προδρόμος Κατσούλης είναι ο νέος Επίσκοπος της νεοσυσταθείσης Επισκοπής Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης. Ο νέος Επίσκοπος, ο οποίος διακονεί στο Καμερούν από το 2015, είναι Λάκωνας από το Δαφνί.

Η εκλογή του έγινε την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018, από την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από ένα χρόνο (στις 27/11/2017), ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κκ Θεοδώρος Β΄ είχε ενθρονίσει τον π. Πρόδρομο Κατσούλη ως πρώτο ηγούμενο του Ιερού Ησυχαστηρίου «Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης» που βρίσκεται σε ένα κατάφυτο δασώδες προάστιο, λίγο έξω από την πρωτεύουσα του Καμερούν, Γιαουντέ.

Ο Επίσκοπος Τολιάρας καί Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος, κατά κόσμον Παναγιώτης Κατσούλης, του Σταύρου και της Ελένης γεννήθηκε στην πόλη της Σπάρτης στις 16 Φεβρουαρίου 1982 όπου και περάτωσε τη μέση εκπαίδευση.

Από νεαρότατη ηλικία συνδέθηκε πνευματικώς με την Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων Πάρνωνος στην οποία και εκάρη μοναχός τον Νοέμβριο του 2005. Για την εξυπηρέτηση των λειτουργικών αναγκών της Μονής της μετανοίας του χειροτονήθηκε διάκονος (01/07/2011) και εν συνεχεία πρεσβύτερος (17/08/2011) από τον σεβ. Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο.

Απόφοιτος του τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από τον Νοέμβριο του 2015, μετέβη στο Καμερούν και διακόνησε πλησίον του Σεβ. Μητροπολίτη Καμερούν κ. Γρηγορίου ως πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως. Από τον Μητροπολίτη Καμερούν έλαβε το οφίκκιο του αρχιμανδρίτη, το Πάσχα του 2016.

Κατά την τελευταία του ποιμαντική περιοδεία στο Καμερούν (23-27/11/2017), ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κκ Θεόδωρος Β΄, τον προχείρισε ηγούμενο της νεοσύστατης Ιεράς Μονής Παναγίας Μυρτιδιώτισσας Γιαουντέ.

Την 26η Νοεμβρίου 2018 εξελέγη παμψηφεί Επίσκοπος της νεοσυσταθείσης Επισκοπής Τολιάρας καί Νοτίου Μαδαγασκάρης.