ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης δεν άφησε πλέον περιθώρια στον ανθυποψήφιό του Παναγιώτη Νίκα. Με αφορμή την απουσία του από την Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Πελοπόννησος 2014 – 2020 θύμισε στον κ. Νίκα ότι είναι Δήμαρχος Καλαμάτας.

Ο Περιφερειάρχης ζήτησε συγγνώμη από τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την «απαράδεκτη αντιδεοντολογική» όπως την χαρακτήρισε «συμπεριφορά του Δημάρχου Καλαμάτας κ. Παναγιώτη Νίκα».

«Ζητώ συγγνώμη για τη σκόπιμη απουσία του Δημάρχου Καλαμάτας από την Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Πελοπόννησος 2014 – 2020. Ο κ. Νίκας είναι Δήμαρχος της Καλαμάτας και με το θεσμικό του ρόλο αποτελεί μέλος της Επιτροπής. Όφειλε να είναι παρών. Πέραν τούτου, η διοργάνωση της Επιτροπής στην πόλη της Καλαμάτας, η οποία έχει ευεργετηθεί από τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, και σε ένα εμβληματικό έργο της, το Μέγαρο Χορού, που έχει επίσης χρηματοδοτηθεί από Ευρωπαϊκούς πόρους, επέβαλλε ακόμα περισσότερο ο ίδιος να είναι παρών και να συμμετέχει. Αντί αυτού επέλεξε να απουσιάζει συνειδητά, τη στιγμή μάλιστα που συζητήθηκε το πρόγραμμα της Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης για την Καλαμάτα, που αφορά το μέλλον και την προοπτική της πόλης άμεσα» δήλωσε ο Πέτρος Τατούλης σημειώνοντας δε με νόημα σε τηλεοπτική του δήλωση ότι ο «είναι δήμαρχος και δεν είναι Περιφερειάρχης, είμαι Περιφερειάρχης και δεν είμαι Δήμαρχος».