ΣΠΑΡΤΗ. Βρισκόμαστε ήδη σε προεκλογική περίοδο αφού δυο – τρείς συμπολίτες και συμπολίτισσες έχουν ανακοινώσει την υποψηφιότητά τους για τον Δήμο Σπάρτης. Συνεπώς όσοι διαχειρίζονται και προγραμματίζουν δράσεις, εκδηλώσεις και φιέστες, με δημοτική μέριμνα ή δαπάνη θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί σε μια τέτοια περίοδο μπορεί όλα αυτά να εκληφθούν ως μέθοδοι προεκλογικού εντυπωσιασμού και τακτικές προσέγγισης ψηφοφόρων. Κανείς δεν θέλει να πιστέψει ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο.

Ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι ο εορτασμός του Αγίου Ανδρέα στις Καρυές όπου έγιναν παράλληλα και τα εγκαίνια του ΚΑΠΗ του χωριού παρουσία δεκάδων μελών του ΚΑΠΗ Σπάρτης.

Όπως αναφέρουν στο notospress.gr επώνυμοι και ανώνυμοι πολίτες με το πρόσχημα μιας εκδρομής δεν μπορεί να κινούνται ομαδικά μέλη του ΚΑΠΗ από το ένα στο άλλο χωριό, συνεχώς και αδιαλλείπτως προκειμένου να δημιουργούν πλήθος κοινού… παραμονές εκλογών. Ακόμα και αν ήθελε κάποιος να σταθεί υπεράνω μιας τέτοιας πρόκλησης και να δεχθεί ότι και η 3η ηλικία θέλει την εκδρομή της, δεν μπορεί να το κάνει, γιατί απλούστατα υπάρχουν άλλα θέματα, σοβαρότερα, που εκκρεμούν.

Πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όσοι σχεδιάζουν, εγκρίνουν και συμμετέχουν σε τέτοιες ενέργειες διότι κινδυνεύουν να παρεξηγηθούν ανεπανόρθωτα και να υποχρεωθούν σε εξηγήσεις. «Θα πρέπει προηγουμένως να ρυθμιστούν άλλες άμεσες και πρωτεύουσες ανάγκες που προτάσσουν μέλη του ΚΑΠΗ Σπάρτης κι έχουν να κάνουν με την υγεία, την φυσική κατάσταση κ.λ.π. και ας μειωθούν λίγο οι εκδρομές και οι εξορμήσεις» που δεν φαίνεται να λείπουν... τονίζουν και μέλη του ΚΑΠΗ Σπάρτης.

Ο κ. Δήμαρχος Σπάρτης που ισχυρίζεται ότι όλα πρέπει να υποβάλλονται στο φως της διαφάνειας και της ορθής επιλογής πρέπει να συμμαζέψει αρκετά την εκούσια ή ακούσια μετάλλαξη του ΚΑΠΗ σε «τάξη ψηφοφόρων». Εκτός και αν όλα αυτά είναι υπερβολές. Όμως είναι γνωστό ότι συνεργάτες του κ. Βαλιώτη καλούν τα μέλη του ΚΑΠΗ αν δεν είναι ευχαριστημένα από τη λειτουργία του ΚΑΠΗ να τους «μαυρίσουν» στις εκλογές δημιουργώντας έτσι στη συνείδηση του πολίτη μια απαράδεκτη διασύνδεση των παρεχόμενων υπηρεσιών με τις εκλογές… Αναμένουμε το επόμενο διάστημα ο κ. Βαγγέλης Βαλιώτης να σταματήσει τη διολίσθηση σε επικίνδυνους ατραπούς αλαζονείας και εκμετάλλευσης που δεν αποκλείεται ακόμα και χωρίς συνείδηση της κατάστασης να τον οδηγούν υφιστάμενοί του. 'Ολα τα παραπάνω είναι σκέψεις, εντυπώσεις και σχόλια συμπολιτών που θέλουν να συνδράμουν στην ακόμα καλύτερη λειτουργία των δομών του Δήμου.