ΣΠΑΡΤΗ. Ο Μουσικός Σύλλογος Φίλοι της μουσικής «Η Ταϋγέτη» διοργανώνει ψυχαγωγική εκδήλωση, αφιερωμένη στον συνθέτη Γιώργο Μουζάκη το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου και ώρα 7μ.μ. στο ανακαινισμένο κέντρο «Αλάμπρα».

Μελωδίες και τραγούδια από την ομορφότερη ίσως μουσικά εποχή της Ελλάδας, τότε που ο συνθέτης και τρομπετίστας Γιώργος Μουζάκης έγραφε μουσική για επιθεωρήσεις, για ταινίες αλλά και για καντάδες…
Είναι γνωστό ότι η Ταυγέτη διακρίνεται για την ακρίβεια και την ποιότητα τόσο στις επιλογές όσο και στα προγράμματα που ανεβάζει. Σε μια περίοδο που εμπλουτίζει το έμψυχο δυναμικό της βρίσκεται σε ένα οργασμό για τρία διαφορετικά προγράμματα που θα παρουσιάσει τους επόμενους μήνες σε Σπάρτη και άλλες πόλεις.
Ένα από αυτά είναι αυτό του Σαββάτου. Ποιος δεν θέλει να ακούσει το «Ένας φίλος ήρθε απόψε απ’ τα παλιά» ή το «Σου σφυρίζω». Ποιος δεν θα σιγοτραγουδήσει το «Βίρα τις άγκυρες» και το «Δεν πάω σπίτι μου απόψε». Ποιος έχει ξεχάσει το «Κάποιο δειλινό».

Σάββατο βράδυ στο κέντρο «Αλάμπρα». Η μικτή χορωδία της Ταυγέτης, η μαντολινάτα του συλλόγου, ο βετεράνος κορνετίστας Σούλης Σακκέτας υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση και συνοδεία στο πιάνο της Φωτεινής Δημάκου - Σακκέτα υπόσχονται αξέχαστες στιγμές. Την μαντολινάτα πλαισιώνουν οι μουσικοί δάσκαλοι μαντολίνου Πέτρος Παππάς και Σάββας Αραβανής.
Μελωδίες και στοίχοι που θα πλημμυρίσουν την ανακαινισμένη αίθουσα «Αλάμπρα» και δεν αποκλείεται να συνεπάρουν κάποιους και σε χορό αφού θα υπάρχουν και χορευτικά ακούσματα. Αυτά στο πρώτο μέρος του προγράμματος.
Στο δεύτερο μέρος με ένα μπουκέτο γνωστών νοσταλγικών τραγουδιών που μαζί με τη μικτή χορωδία του συλλόγου θα σιγοτραγουδήσουν όλοι μαζί. Τραγούδια όπως «Τα παιδιά του Πειραιά» και «Άσπρο μου περιστέρι» όπως και το « Αννούλα του χιονία» ή το «Όμορφή μου Κατερίνα».
Την χορωδία θα συνοδεύουν η Φωτεινή Δημάκου - Σακκέτα με ακορντεόν, ο Σούλης Σακκέτας με κορνέτα και ο Σπύρος Οικονομάκης με σαξόφωνο. Αυτό το δεύτερο μέρος είναι ίσως αυτό που ποθούν και νοσταλγούν πολλοί αλλά δύσκολα βρίσκουν σήμερα. Τραγούδια ταυτισμένα με τη νιότη, με τον έρωτα, την αγάπη. Τραγούδια βγαλμένα μέσα από την καρδιά της πιο ρομαντικής εποχής.
Κι εκεί που νομίζεις ότι το πρόγραμμα έλαβε τέλος, αφού έχεις απολαύσει ένα πλούσιο μενού και το ποτό σου έρχεται το τρίτο μέρος του προγράμματος. Η φωνή της Σπάρτης. Ο Νίκος Ψυχογιός στο πιάνο με την ανεξίτηλη φωνή του και η χορωδία της Ταυγέτης να τον συνοδεύει σε τραγούδια όπως «Βρέχει στη φτωχογειτονιά» το «Μη μου θυμώνεις μάτια μου» ή το αγαπημένο «Μαργαρίτα Μαγιοπούλα».

Ο σύλλογος της «Ταϋγέτης» φιλοδοξεί να προσφέρει σε όλους μια ωραία εκδήλωση επιστρατεύοντας όλο το δυναμικό των μελών του. Ο Νίκος Ψυχογιός, είναι ο καταξιωμένος καλλιτέχνης και πρώην πρόεδρος του συλλόγου, και έρχεται για να σκορπίσει στην αίθουσα νότες και τραγούδια με το πιάνο του όπως μόνον αυτός ξέρει. Θα φέρει στα χείλη μας τραγούδια όπως «Το τρένο φεύγει στις οκτώ» και το «Έτσι είν’ η ζωή».
Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με χορευτική μουσική και το κοινό στην πίστα να διασκεδάζει πραγματικά και αυθεντικά, με την υπογραφή του Συλλόγου Φίλων της Μουσικής «Η Ταυγέτη».

Ραντεβού το Σάββατο το βράδυ στο κέντρο Αλάμπρα. Μας προσκαλούν ο πρόεδρος Κώστας Κοτσώνης, η μαέστρος Φωτεινή Δημάκου – Σακέττα και τα μέλη του Συλλόγου.

Στην είσοδο θα υπάρχει πολύ περιορισμένος αριθμός προσκλήσεων. Αν ενδιαφέρεστε για προσκλήσεις τηλεφωνήστε μόνο σήμερα Παρασκευή στο 6936845182. Η πρόσκληση για όλο το πιο πάνω καλλιτεχνικό πρόγραμμα και πλήρες μενού έχει 18€.