ΣΠΑΡΤΗ. Η Παράταξη που διοικεί σήμερα τον Δήμο Σπάρτης είναι η «Δημοτική Ενωτική Κίνηση Σπάρτης» με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Βαγγέλη Βαλιώτη.

Είναι γνωστό ότι το 2014 σημειώθηκε μια πρωτοφανής σύγκλιση δυνάμεων και προσώπων προκειμένου να επέλθει η αλλαγή στην Δημοτική Αρχή και από Αργειτάκο Δήμαρχο να περάσουμε σε Βαλιώτη.
Η σύγκλιση αυτή έγινε πράξη όταν αριστεροί και δεξιοί στην ιδεολογική τους τοποθέτηση αποφάσισαν να στηρίξουν το ίδιο πρόσωπο για επικεφαλής και για Δήμαρχο Σπάρτης.

Ωστόσο μετά από 4 χρόνια αυτό το εγχείρημα, για πολλούς και διάφορους λόγους αποδείχθηκε ότι έχει αρκετές ρωγμές, αντιθέσεις και κενά.

Έτσι δεκάδες στελέχη του Συνδυασμού απομακρύνθηκαν δηλώνοντας τη δυσαρέσκειά τους. Μάλιστα σε πρόσφατη σύσκεψη των εκλεγμένων μελών του Συνδυασμού τέθηκε και θέμα ηγεσίας με τον επικεφαλής Βαγγέλη Βαλιώτη να ζητά λίγο χρόνο προκειμένου να δει τι μπορεί να κάνει.

Οι μέρες περνούν, οι ανθυποψήφιοι προχωρούν στη συγκρότηση ψηφοδελτίων και η Παράταξη που σήμερα διοικεί τον Δήμο φυλλορροεί.

Υπάρχει ανησυχία και κινητικότητα. Στελέχη της Παράταξης αναφέρουν ότι ο Βαγγέλης Βαλιώτης πρέπει να προσέξει ώστε να μην «χρεωθεί» και τη διάλυσή της. Το αν η Παράταξη θα περάσει σε χέρια «δεξιά» αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να αποφασίσουν τα ίδια τα μέλη της. Γι’ αυτό, στελέχη που αγωνιούν αναφέρουν στο notospress.gr ότι ο Βαγγέλης Βαλιώτης πρέπει άμεσα και πριν χαθούν και άλλοι συνεργάτες να στήσει κάλπη στην Παράταξη προκειμένου δημοκρατικά και με ασφάλεια να αναδειχθεί το πρόσωπο που θα ηγηθεί της Παράταξης στις εκλογές του 2019.

Άλλωστε όπως τονίζουν υπάρχουν πρόσωπα ικανά να ηγηθούν όπως ο σημερινός πρόεδρος Σπύρος Μοιράγιας ή ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Αποστολάκος.

Το «παιχνίδι» είναι πλέον στα χέρια του Δημάρχου Σπάρτης κ. Βαλιώτη και της ηγετικής ομάδας διότι με την διάσωση της Παράταξης θα μπορέσει να ολοκληρώσει με ασφάλεια και την παρούσα θητεία.