ΣΠΑΡΤΗ. Ο Σύλλογος των Φίλων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης καλεί όλα τα μέλη του στην τακτική ετήσια γενική συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 10η Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 17.30, στον χώρο του Αναγνωστηρίου της Βιβλιοθήκης (Λυκούργου 135, 2ος όροφος).

Θα γίνει έκθεση πεπραγμένων, οικονομικός απολογισμός, με ανάγνωση της Έκθεσης της Ελεγκτικής Επιτροπής, και συζήτηση για προτεινόμενες δράσεις.

Στη συνέχεια, θα διενεργηθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής του Σωματείου, για την ερχόμενη διετία.

Τα μέλη που επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα για το Διοικητικό Συμβούλιο ή για την Ελεγκτική Επιτροπή παρακαλούνται να το δηλώσουν με ηλεκτρονική επιστολή στη διεύθυνσή μας friendsofspartilibrary@gmail.com, μέχρι την Δευτέρα, 10η Δεκεμβρίου και ώρα 12 μ., ή αυτοπροσώπως, κατά την έναρξη της Γενικής Συνέλευσης.

Λόγω της γενικότερης οικονομικής δυσπραγίας, αποφασίστηκε από το απερχόμενο Δ.Σ. να θεωρούνται εντάξει οικονομικά τα μέλη μας με την καταβολή της συνδρομής του τρέχοντος έτους (10€) και να μπορούν, στη συνέχεια, να ψηφίσουν ή και να θέσουν υποψηφιότητα.
Το σωματείο ενισχύει τη Βιβλιοθήκη στο πολυσχιδές έργο της. Κατά τα έτη 2017 και 2018 έχει λάβει συνολικά επιχορήγηση 40.000 € (σαράντα χιλιάδες ευρώ) για την "Αμερικάνικη Γωνιά" από το Μορφωτικό Τμήμα της Πρεσβείας των Η.Π.Α., η οποία κατατέθηκε στον Λογαριασμό Τραπέζης του Σωματείου, καθώς ήταν αδύνατο να χρηματοδοτηθεί απευθείας η Βιβλιοθήκη. Τώρα γίνονται εργασίες στο Ισόγειο για να λειτουργήσει Εργαστήριο Ρομποτικής με 3D εκτυπωτή (Sparti TechLab).