Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου, στις 21:00, στο πλαίσιο του αφιερώματος στο σύγχρονο ιταλικό σινεμά, η Κινηματογραφική Λέσχη Γυθείου, προβάλλει τη δεύτερη από τις τέσσερεις ταινίες του αφιερώματος και συγκεκριμένα την κωμωδία του 2009 με τίτλο «η γενιά των χιλίων ευρώ» σε σκηνοθεσία Massimo Venier.

Ο Matteo είναι 30 ετών, πτυχιούχος με μεγάλο ταλέντο στα μαθηματικά. Ωστόσο, δεν μπορεί να πληρώσει το ενοίκιο του διαμερίσματος που μοιράζεται με τον Francesco, τον καλύτερο φίλο του. Σε σύντομο χρονικό διάστημα η ζωή του μετατρέπεται σε εφιάλτη. Χάνει τη φίλη του, εκδιώκεται και, σαν να μην έφτανε αυτό, διακινδυνεύει τη δουλειά του. Η ξαφνική άφιξη της Beatrice, μιας νέας συγκατοίκου που φιλοδοξεί να γίνει δασκάλα, και της Angelica, η οποία εκτός από το ότι είναι πολύ όμορφη, είναι επίσης επικεφαλής του τμήματος μάρκετινγκ στο γραφείο όπου εργάζεται, θα σηματοδοτήσουν βαθιά την πορεία των γεγονότων, τόσο που ο Matteo για πρώτη φορά, θα αναγκαστεί να σκεφτεί το μέλλον… και να κάνει τις επιλογές του.

Κωμωδία (2009) | Ιταλία | Διάρκεια: 101'

Σκηνοθεσία: Massimo Venier Πρωταγωνιστούν: Alessandro Tiberi, Valentina Lodovini, Carolina Crescentini, Francesco Mandelli